Kiireistä Uddis Marinissa

Båttrailer_Leif Gustafsson_artikel

Leif Gustafsson ja hydraulinen traileri.

Kuten muillakin venesäilytystä tarjoavilla yrityksillä Uddis Marinissakin on kiire. Pääsiäisen ja vapun jälkeen pahin ruuhka on silti jo ohi. Yrityksen omistajan Leif Gustafssonin mukaan kaikki haluavat veneensä vesille ja yhdelle henkilölle tämä tietää kiirettä. Onneksi alan yrittäjät tekevät yhteistyötä ja apua on tarvittaessa saatavana.

Ytterölmoksen rantatontilla on kolme hallia, joissa veneitä voi säilyttää ja huoltaa. Halleissa säilytetään myös moottoripyöriä, autoja ja vesiskoottereita. Yksi halleista pidetään lämpimänä koko vuoden, yksi on kylmä ja kolmatta voidaan tarvittaessa lämmittää. Yhteensä tilaa on 1 600 neliötä. Asiakkaita on riittänyt eikä vapaata tilaa ole ollut kuin noin kuudelle veneelle.

Kiitos uuden hydraulisen etäohjattavan trailerin, halleihin voidaan tuoda jopa kolmenkymmenen jalan mittaisia veneitä. Gustafsson toteaa, että nykyään hankitaan yhä suurempia veneitä. Huhtikuun 29. päivänä suurin, viiden tonnin painoinen vene laskettiin vesille.

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

kompass_12.5._19__254x140_abl

Suojatussa satamassa on laituritilaa 80–90 veneelle. Haastattelupäivänä viimeinen vapaa laituripaikka meni vuokralle.

Gustafsson osti 90-luvun lopussa sataman sedältään Evert Gustafssonilta ja jatkoi laituripaikkojen vuokraamista Abloyn tehtaalla olevan työnsä ohella. Ensimmäinen halli rakennettiin 2009. Se täyttyi pian. Kysynnän vuoksi toinen halli rakennettiin 2018 ja kolmas viime vuonna.

Asiakkaalle tarjotaan kaikkea aina veneen talvisäilytyksestä ja huollosta vesillelaskuun. Huoltoon sisältyvät pienehköt korjaukset ja teknisen varustuksen asennukset. Asiakkaat ovat pääosin pääkaupunkiseudulta, mutta paikallisten asiakkaiden määrä on kasvamassa.

Båtförvaring1_artikel

Välfylld båthall.

Viime vuonna Uddis Marin alkoi tarjota mökkipalveluita yhteistyössä Niklas Hollstenin kanssa. Hollsten omistaa Nordic Activities and Solutions -yrityksen. Töitä riittää vuoden ympäri. Lisäksi tarjotaan tavaroitten ja henkilöitten kuljetusta saaristoon veneellä tai hydrokopterilla, mikäli keli on huono.

Venepäivänä 14.5. Uddis Marinillakin on avoimien ovien päivä ja Gustafsson on paikalla koko päivän ajan.

 

Teksti ja Kuva: Mona Fernelius, Käännös: Ingrid Sandman

Leif Gustafsson1_artikel

Underhållsarbete pågår.

Batdagannons_ABL05052022_1-1