Förödande brand i Kimito

Palo_artikel

Vi fick hjälp när det som mest behövdes och det är vi tacksamma för, säger Lindström.

En eldsvåda förstörde på tisdagen varuhuset Hurrikaanis och Kimitoöns Båtcenters lokaler totalt. Branden, som hade tagit sin början i takkonstruktionerna, spred sig snabbt till hela byggnaden. Eftersläckningen pågick hela natten. Orsaken till branden undersöks. Den började på Hurrikanis sida och spred sig till båtcentret. Hurrikaanis lager, som var fyllt inför sommarsäsongen, förstördes helt.

(artikeln fortsätter under annonsen)

kompass_254x140_abl_202124

Personalen flyttade båtarna och de övriga varorna som hade räddats ända till sent på tisdagskvällen. 

- Båtarna och motorerna hann vi i huvudsak rädda. Som tur var hade vi lite mera tid på oss men t.ex. reservdelslagret förstördes helt.

Båtcentret fortsätter sin verksamhet i Björkboda i den förra låsfabrikens utrymmen på adressen Kontorsvägen 2. Lindström tror att man klarar av att leverera sommarens båtar till kunderna s.g.s. enligt tidtabellen. Han konstaterar att branden är ett hårt slag men att han nog tror att verksamheten kommer igång snabbt. Försäljningen av båttillbehör och reservdelar flyttas för en tid till Ekenäs Båtcenter. 

(artikeln fortsätter under bilder)

sammutus_artikel

Raivaus_artikel

Branden, som hade tagit sin början i takkonstruktionerna.

Hurrikaanis lager, som var fyllt inför sommarsäsongen, förstördes helt.

Lindström säger att personalen förtjänar ett stort tack. Han är verkligt stolt över dess insatser. Allt som kunde räddas finns nu i de nya utrymmena i Björkboda. Personalen flyttade båtarna och de övriga varorna som hade räddats ända till sent på tisdagskvällen. 

Lindström och Lindberg är tacksamma också för räddningsverkets insatser och mot alla andra som hjälpte till med att bära varorna i trygghet.

- På Kimitoön är det bra att bo och vara företagare. Vi fick hjälp när det som mest behövdes och det är vi tacksamma för, säger Lindström.

Text & bild: Jerker Jokiniemi, Övers.: IS

DCIM100MEDIADJI_0597.JPG

En eldsvåda förstörde på tisdagen varuhuset Hurrikaanis och Kimitoöns Båtcenters lokaler totalt. 

Bild: Peter Eriksson

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram