Fastlagsjippon i Dragsfjärd och Västanfjärd

pulla_art

 Fastlagsjippo och LAN-party i Dragsfjärd

Dragsfjärds Ungdomsförening ordnar ett fastlagsjippo i Furulund söndagen den 19 februari mellan klockan 12.00 till 16.00. Under evenemanget kan man spela bingo längs en kort rutt i byn och köpa lotter i föreningens snabblotteri. Brandbilar finns på plats från klockan 12.00 till 14.00, om de inte råkar vara på uttryckning. Man kan bekanta sig med brandbilarna och även åka en sväng. Samma tid har man även möjlighet till ponnyridning, med väderreservation. Besökarna kan köpa av Kerstin Forsboms goda ärtsoppa. Det säljs även kaffe, te och saft samt fastlagsbullar.

Under vinterlovet, mellan 21 till 23 februari, ordnas det LAN-party i Furulund. På ett LAN-party träffas ett antal datoranvändare för att koppla samman datorerna i ett LAN. Det vanligaste syftet med ett LAN-party är att spela datorspel mot varandra och umgås. Evenemanget riktar sig till ungdomar från årskurs 7 och uppåt och ordnas i samarbete med Pargas Gaming Community och Kimito Telefon. Deltagarna behöver en egen speldator, nätverkskabel samt en bekväm spelstol. Man kan övernatta på LAN-partyt och ha med sig sovsäck. DUF har bord till förfogande och säljer snacks och dricka. Mera info om evenemangen hittar man på Dragsfjärds ungdomsförenings Facebook sida.

(artikeln fortsätter under annonsen)

9.2_kompass_254x140_HighRes

 Fastlagsjippo i Västanfjärd

Söndagen den 19 februari, mellan klockan 12.00 och 14.00, ordnar Kimitoöns församling tillsammans med St. Jacobs sjöscouter ett fastlagsjippo utanför församlingshemmet i Västanfjärd. Det bjuds på grillkorv och fastlagsbullar. Scouterna ordnar en spårning för hela familjen och så leker man utelekar.

Evenemanget är öppet för alla åldrar och kostnadsfritt. Den som vill kan på plats donera en valfri summa till årets Gemensamt Ansvar insamling. I år styrs intäkterna från insamlingen till att förebygga ungdomsvåld och främja medling bland unga. Med hjälp av Gemensamt Ansvar stöder även katastroffonden vid Kyrkans Utlandshjälp barns och ungas återgång till skolan i fem regioner i Kenya.

 

Text: Maria Manelius

abl_prenumerera_6x185web

 

Beställ enkelt per e-post info@annonsbladet.fi