Den första Wakerbåten är färdig

Waker 1

Flinkman har planerat bl.a. djuren i Lappsets leksaksbåt. 

Waker tillverkas på Kimitoön. Den första har varit på sjön redan i fjol somras. Sjöscouterna och fiskeguiderna har testat båten. Peter Flinkman från Waker berättar att båten finns i Åbotrakten och att feedbacken har varit positiv. På basen av den kommer några förbättringar att göras. Under Båtdagen den 14 maj ställs båtarna ut på adressen Fiskehamnsvägen 56 i Västanfjärd. Man kan boka en provkörning och bekanta sig med produktionsutrymmena. Då får man en inblick i framtidens båtbygge.

Wakerbåtarna är planerade för att fungera med mycket liten motorstyrka. Båten rör sig lätt men är ändå stabil. Flinkman säger att den är synnerligen trygg. Den är byggd av HDPE-plast. Plasten är slagtålig och båten är verkligt hållbar. Den  fjädrande bottnen dämpar ut stötar och materialet är lättare än vatten. Det är dessutom återanvändbart.

Båten beter sig stabilt i alla väder och den är behaglig att färdas i. Flinkman har lång erfarenhet av CAD och planeringen är Wakers styrka. Båten kan lätt skräddarsys enligt kundens behov. Detta gäller också färgsättningen. Modellen är digital och den kan anpassas i praktiken till ett och samma pris.

Under Båtdagen kan man bekanta sig också med möjligheterna att anpassa båten. Filnkman presenterar planeringsprogrammet och man kan rentav delta i planeringen.

Teksti ja kuva: Jerker Jokiniemi, Översättning: Ingrid Sandman

waker_koeajolta

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram