Delta i tävlingen – skapa Kimitoöns eget bakverk!

[:sv]

bakverk_artikelfoto_IMG_3825

Arkivfoto: Westers Trädgård – Westersin Puutarha  2017 / MN

100-ÅRINGENS födelsedagskalas närmar sig, och hela nationen uppmanas att fira en gemensam blåvit kaffestund under den fösta veckan i december. I kafferum, hem och föreningshus går kaffekokaren varm, och vi undrar vad vi ska doppa i kaffet?

HUR ser Kimitoöns eget bakverk ut? Är det en kaka, bakelse eller bulle? Är den färggrann och spretig eller sofistikerat stram till utseendet? Smakar den syrligt, sött eller är den rentav saltig?

TYCKER du om att skapa nya recept, dekorera bakverk och vara innovativ i köket? Kimitoöns kommun efterlyser Kimitoöns eget bakverk, och inbjuder alla, såväl proffs som amatör- eller hemliga

hemmabagare att delta i utmaningen!

DEN 2 NOVEMBER får aspirerande bagare lämna in sina bakverk till bildningskansliet på Arkadiavägen 3 före kl. 17.00. Med bakverket ska recept och en kort berättelse eller motivering av skapelsen samt kontaktuppgifter bifogas. I motiveringen framgår varför skapelsen ser ut och smakar som den gör, och vad kopplingen till ön är.

VINNAREN PREMIERAS med presentkort till lämpliga butiker med bakningsinspiration till ett värde av 300 €. Det vinnande receptet publiceras för allmänheten och tas hoppeligen med i många hemma- och yrkesbagares utbud. Vi hoppas att Kimitoöns eget bakverk står på många kaffebord i december!

JURYN, som består av Tony Holtegaard, vd för Kimito Bageri, Hans Ginlund, museichef vid Bruksmuseet, Cathina Wretdal-Lindström och Hanna Mehtonen-Rinne från Kimitoöns kommun, bedömer bakverken efter kriterierna ”gott, fint och att man haft roligt tillsammans!”. En tanke bakom helheten får ett extra plus i kanten.

Mer information fås av: Hanna Mehtonen-Rinne, tfn 040-751 9836 Cathina Wretdal-Lindström, tfn 044-377 0809

[:fi]
bakverk_artikelfoto_IMG_3825

Arkivfoto: Westers Trädgård – Westersin Puutarha  2017 / MN

SATAVUOTIAAN syntymäpäiväjuhla lähestyyja koko kansakunta on kutsuttu juhlimaan yhteistä sinivalkoista kahvihetkeä joulukuun ensimmäisellä viikolla. Kahvihuoneissa, kodeissa ja yhdistyksissä kahvipannut ovat kuumina. Me kuitenkin mietimme, mitä kahviin kanssa pitäisi tarjota?

MILTÄ Kemiönsaaren oma leivonnainen näyttää ja maistuu? Onko se kakku, piirakka vai pulla? Onko se värikäs ja mausteinen vai hienostuneen tyylikäs sekä ulkonäöltään että maultaan? Onko se hapan, makea vai ehkä suolainen?

PIDÄTKÖ sinä uusien reseptien luomisesta, kakkujen tai muiden leivonnaisten koristelusta? Oletko innovatiivinen keittiössä? Kemiönsaaren kunta etsii saarelle omaa nimikkoleivonnaistaan ja haastaa kaikki ammattilaiset, amatöörit ja salaiset kotileipurit osallistumaan haasteeseen!

MARRASKUUN toisena päivänä halukkaat leipurit voivat toimittaa leivonnaisensa sivistystoimen toimistoon (Arkadiantie 3) ennen kello 17:00. Leivonnaisen mukaan tulee liittää yhteystiedot, resepti ja lyhyt tarina leivonnaisen ideasta tai sen syntymisen motivaatiosta. Tarina selittää, miksi leivonnainen näyttää ja maistuu sellaiselta kuin se on ja kertoo mikä sen yhteys saareen on.

VOITTAJA palkitaan 300 € leivonta-aiheisella lahjakortilla. Voittaneen leivonnaisen resepti julkaistaan ja se toivottavasti päätyy mahdollisimman moneen koti- ja ammattileipurin kokeiluun. Me toivomme, että mahdollisimman monessa kahvipöydässä on Kemiönsaaren oma leivonnainen joulukuussa!

TUOMARISTOSSA on Tony Holtegaard, Kemiön Leipurin tj, Hans Ginlund, Ruukkimuseon johtaja, Cathina Wretdal-Lindström ja Hanna Mehtonen-Rinne Kemiönsaaren kunnasta. He arvioivat leivonnaisia seuraavien kriteerien mukaan: “Herkullista, hienoa ja yhdessä tekemisen iloa”. Ideasta kokonaisuuden takana saa ekstrapisteitä.

Lisätietoa antavat: Hanna Mehtonen-Rinne, puh. 040-751 9836 Cathina Wretdal-Lindström, puh. 044-377 0809

 

[:]

Share this in: