DB Marina är redo för högsäsong

seidi_lindroos_artikel

Seidi Lindroos ser fram emot årets sommarsäsong. Jackan är en av årets nyheter i DB Butik.

I hamnområdet råder stor aktivitet. Båtar sjösätts på löpande band, stora segelmaster fixas för riggning och redan sjösatta båtar guppar vid bryggorna. Gästhamnen har varit öppen ända sedan islossningen och nu fungerar också vattenposter och eluttagen på bryggorna. Företaget DB Marina har ett färskt avtal med kommunen om att driva gästhamnen fram till år 2026. Seidi Lindroos berättar att gästhamnens bastur har fått ett ansiktslyft. Det är frågan om nya bastuugnar och bastulave. Man försöker fortlöpande underhålla fastigheterna och fixa sådant som behövs för att hålla hamnen fräsch och attraktiv för besökare.

SKÄRGÅRDSTORGET med caféet och Lilla bageriet fortsätter som förut i samarbete med företagaren Gun Rikberg. I det tidigare gästhamnskontoret kommer en ny butik att öppnas, Unna S, en lifestyle shop med fokus på väskor och skor. DB Bistro & Butik, som var förra säsongens uppskattade nyhet öppnar fredagen den 10 juni. I år blir det ingen lunchservering, utan man satsar på den populära tapasen. Till köket får man samma kockar som förra sommaren. Under vintern har man haft en restaurang i Träskända och haft möjlighet att testa på lite nytt. På menyn kommer gamla bestsellers och några nya kulinariska bekantskaper. För att underlätta verksamheten kommer ett lagerutrymme att tillfogas den befintliga byggnaden. Butikshyllorna kommer att vara fyllda av varor, några nya märken, Sebago och Musto, finns också i årets sortiment. DB Bistro & Butik betjänar alla dagar under högsäsongen. Lindroos berättar att man har anställt 15 personer över sommaren för verksamheten i gästhamnen och bistron.

SMÅBÅTSHAMNEN börjar redan fyllas av båtar. Lindroos berättar att alla platser nu är uthyrda. Planen är att ännu förstora småbåtshamnen med ungefär 50 båtplatser. Både företaget och kommunen väntar på att kunna förlänga sina vågdämpare med 40 meter vardera, så att hamnen skulle bli helt skyddad. Man väntar dock fortfarande på att de besvär som ligger i vägen för en ny förbindelsebåtsbrygga utanför hamnen, skall behandlas i förvaltningsdomstolen. Innan förbindelsebåten får en ny brygga, kan inte vågdämparna förlängas.

-Folk spenderar allt mera tid i sina båtar i hamnen, vilket gynnar hela orten, då båtägarna använder sig av annan service i närheten, säger Lindroos.

Pandemin har också lett till fenomenet att distansjobba från sin båt, vilket förlänger säsongen.

PÅ BÅTDAGEN som ordnas lördagen den 14 maj deltar DB Marina. Man har samlat olika aktörer vid gästhamnen under evenemanget. Under BåtDagen finns bland annat Kimitoöns Sjöräddare, Sjöbevakningen, Dragsfjärds brandkår, Dalsbruks sjöscouter samt andra företagare vid gästhamnen. På bistrons terrass kan man avnjuta goda drycker och i butiken kan man bekanta sig med säsongens nyheter.

 

Text: Maria Manelius

dbmarina_artikel

Företaget har över 400 båtar i vinterförvaring och just nu pågår sjösättning av båtarna. På andra sidan hamnen finns gästhamnen, som nu är öppen för båtgäster.

Batdagannons_ABL05052022_1-1

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram