DB Marina valmiina kesäkauteen

seidi_lindroos_artikel

Seidi Lindroos odottaa kesäkautta. Takki kuuluu DB Butikin uutuuksiin.

Satama-alueella on kiire. Veneitä lasketaan vesille, suurten purjeveneiden mastoja kunnostetaan ja laiturilla on jo paljon vesille laskettuja veneitä. Jäiden lähdettyä vierasvenesatama on ollut auki. Nyt toimivat vesipostit ja laitureiden sähköt. DB Marina -yrityksellä on kunnan kanssa tuore sopimus vierasvenesataman operaattorina vuoteen 2026. Seidi Lindroos kertoo, että vierasvenesataman saunat on kunnostettu. Kiukaat ovat uusia ja lauteetkin uusittu. Pyritään kiinteistöjen jatkuvaan huoltoon, jotta satama pysyisi siistinä ja houkuttelevana.

Saaristokonttori kahviloineen ja Lilla bageriet toimivat entiseen malliin Gun Rikbergin kanssa yhteistyössä. Entiseen konttoriin ollaan avaamassa pieni myymälä, Unna S. Se on lifestyle-kauppa, joka keskittyy laukkuihin ja kenkiin. DB Bistro & Butik, viime kauden suosittu uutuus, avautuu perjantaina kesäkuun 10. päivänä. Tänä vuonna ei tarjoilla lounasta; sen sijaan panostetaan suosittuihin tapaksiin. Keittiössä toimivat samat kokit kuin viime vuonna.

Talven aikana ravintola toiminut on Järvenpäässä ja siellä päästiin kokeilemaan uutta. Ruokalistalla on entisiä suosikkeja ja joitakin uusia herkkuja. Rakennukseen on lisätty varastotilaa. Kaupan hyllyt ovat täynnä tuotteita, uusiakin merkkejä; Sebago ja Musto. Bistro & Butik palvelee huippukautena päivittäin. Lindroos kertoo, että vierasvenesatamaan ja bistroon on palkattu 15 työntekijää kesäksi.

Pienvenesatama on jo täyttymässä. Kaikki paikat ovat nyt vuokralla. Tarkoituksena on laajentaa satama, jotta siihen mahtuisi 50 venettä lisää. Yritys ja kunta odottavat lupaa pidentää aallonmurtajansa 40 metrillä. Näin satama olisi täysin suojattu. Toistaiseksi odotellaan hallinto-oikeuden ratkaisua valituksiin, jotka estävät uuden yhteysaluslaiturin asentamista sataman ulkopuolelle. Ennen kuin yhteysalukselle saadaan uusi laituri, aallonmurtajia ei päästä pidentämään.

Lindroosin mukaan veneilijät jäävät entistä pidempään satamaan. Tästä hyötyy koko taajama, koska he käyttävät sen lähipalveluja. Veneilykausi on pidentynyt myös etätyön ansiosta pandemian aikana.

LAUANTAINA toukokuun 14. päivänä järjestettävään VenePäivään DB Marinakin osallistuu. Vierasvenesatamassa ovat muun muassa Kemiönsaaren Meripelastajat, merivartiosto, Dragsfjärdin palokunta, meripartiolaiset ja useita yrityksiä. Bistron terassilla voi nauttia juomista ja kaupassa tutustua kauden uutuustuotteisiin.

 

Teksti & kuva: Maria Manelius, Käännös: Ingrid Sandman

dbmarina_artikel

Företaget har över 400 båtar i vinterförvaring och just nu pågår sjösättning av båtarna. På andra sidan hamnen finns gästhamnen, som nu är öppen för båtgäster.

Batdagannons_ABL05052022_1-1

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram