Broloppet sätter fart på alla åldrar

Motionsjippot för hela familjen, Broloppet, går av stapeln den 16 juni. Begivenheten bjuder på mångsidigt program för människor i alla åldrar oavsett kondition.

Knatteloppet innebär en riktigt rolig motionsfest för familjens yngsta. Det finns ingen nedre åldersgräns; alla barn kan delta. Övre gränsen är 13 år. De minsta kan promenera eller springa med föräldrar eller syskon. Före loppet värmer man upp tillsammans.

Rutten är ca en km och går på sportplanen i Dalsbruk. Ingen tidtagning. Huvudsaken är glädjen i att röra på sig och vara aktiv, inte hur duktig man är.

Mannerheims Barnskydsförbunds lokalavdelning ordnar ansiktsmålning och stöder de medlemmar, som deltar i Knatteloppet genom att donera 2 euro per löpare som bidrag för deltagaravgiften. Hoppslott utlovas. På området finns också ett kafé med förfriskningar.

Det egentliga Broloppet är ett halvmaratonlopp, som ordnas årligen. Start i Dalsbruk därifrån loppet går i vacker skärgårdsmiljö till Kasnäs. Ny för i år är Bropromendaden. Rutten går via korsningen Söderlångvikvägen-Kasnäsvägen till Kasnäs, ca 13 km. Man kan även starta vid bron, då ca 9 km.

Susannna Ginström-Wuorio och Margita Swanson-Uggeldahl har anmält sig till Bropromenaden. De säger att det lät som en rolig grej att promenera tillsammans. De har inte förberett sig på något speciellt sätt eftersom de också annars brukar promenera mycket och göra länkar på ca 13 km.

- Såklart måste vi äta ett ordentligt morgonmål före promenaden. Om det är väldigt varmt tar vi vattenflaskor med oss. Förhoppningsvis blir det många deltagare för då blir promenaden ännu roligare.

Mera information: www.siltajuoksu.com

Teksti: Kati Lönnqvist, Översättning: Ingrid Sandman, Foto: Kati L / Arkiv

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram