Båtar, kajaker och andra flytetyg att hyra på Kimitoön

seadoo_artikel

På Kimitoön finns flera företag som hyr ut båtar och andra flytetyg att färdas med på havet och i sjöar. Kimitoön ligger mitt i skärgårdshavet med alla sina öar att utforska. Den som hyr en båt kan välja att besöka en av många gästhamnar eller att ankra i en vacker naturhamn. På fasta Kimitoön finns natursköna sjöar och träsk, där man kan paddla med kajak eller indiankanot.

DEN SOM VILL hyra en segelbåt kan välja mellan två företag på Kimitoön. Midnight Sun Sailing, med hemmahamn i Dalsbruk, har i trettio års tid hyrt ut segelbåtar. Deras flotta består av tolv segelbåtar i storlekarna 32 till 51 fot. De hyr segelbåtar till allt från par till större sällskap. Kunderna kommer till hälften från Finland och till andra hälften från Mellaneuropa. Det andra företaget som hyr ut segelbåtar är Finlandia Sailing, med hemmahamn i Kasnäs. De har hyrt ut båtar i tjugo år och har sjutton båtar för uthyrning i olika storleksklasser. Information och prisuppgifter hittas på företagens hemsidor.

EN NYHET för i år är DB Marinas samarbete med Buster Rent i Dalsbruks hamn. Just nu finns en Buster Cabin och en Buster X att hyra. Därtill är ännu en Yamarin Cross på kommande. Minimitiden att hyra båt är en dag. Information och priser hittas på vuokraa.buster.fi.

Företaget Kimirent hyr ut vattenskotrar. De har fem vattenskotrar till uthyrning och kunden kan avhämta vattenskotern i Kimito eller få den levererad till önskad plats. Mera information och priser finns på företagets hemsida.

KIMITOÖNS KOMMUN hyr ut två stycken indiankanoter i Dalsbruk. Kanoterna finns vid Stora Masugnsträsket och man kan hyra dem via gästhamnen under sommaren och under årets övriga tider från Varuhuset Wahlsten. Paddlar, flytvästar, karta och vattentät säck ingår i priset på 30 € om dagen. Paddlingssträckan runt träsket är sex kilometer i en miljö av berg, skog, myrar och små öar.

Det nya företaget Nordic Activities hyr ut kajaker. Företaget har fyra vanliga kajaker, en tvåpersoners kajak samt en kajak med plats för barn eller hund. Kajakerna kan avhämtas eller fås levererade till kunden. Kajaker hyrs från en dag till en vecka och Kimitoöbor erhåller 5 % rabatt. Mera information om företaget i en skild artikel i tidningen.

Hotell Havskrona i Dragsfjärd, kommer i sommar att hyra ut en roddbåt samt ett antal SUP-bräden.

Text & bilder: Maria Manelius/IS

paddla_artikel2

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram