Auktion på Fabriksområdet

auktion6

Stålfabrikens  första auktion kommer att hållas den 27.5.2017 på FN Steel tidigare område i Dalsbruk.

Konkursboet, inkluderande område, fastigheter och lösöre, som den 27.4 köptes av Ab Dalsbruks Fabrik Oy är nu inventerat och dess försäljning är påbörjad.

På auktionen på fabriksområdet som kör igång kl. 11 säljs allt mellan himmel och jord. Till försäljning finns truckar, arbetsredskap, olja, reservdelar, hyllor mm.

 – Det auktioneras kanske främst för företag denna gång, men det finns nog också saker för privatpersoner. Jag tror och hoppas att det kommer gå åt, säger auktionären Jyrki Paranko, som hållit på med auktioner i flera år

Petri Järvinen från Ab Dalsbruks Fabrik Oy är av samma åsikt.

 – Det är en fartygsmani på gångs. De saker vi sålt har gått till ett dyrare pris en motsvarande saker som såldes från Koverhar för fyra år sedan, säger han.

 – Allt vi sålt har gått hittills via vår nätauktionssidan huutokaupat.com, fortsätter Järvinen.

Under sommarens gång kommer tre till fyra auktioner till att hållas och förutom dessa finns föremålen till salu på den ovannämnda nätsidan.

 – Följande auktion efter den 27.5, kommer att hållas någon gång under juni månad, berättar Järvinen.

På verkstadens övre våning finns mycket till salu, bland annat städ som enligt Paranko är en trend att införskaffa.

- Desto större de är, desto bättre, konstaterar han.

På hamnområdet finns fem truckar till salu, de säljs ej på auktionen på lördag. En truck är redan såld och på väg till Yli-Kiimiinki

- Det är fråga om några Valmet och SMV:n, säger Paranko.

Förevisningen och förebjudningen sker fredagen den 26.5 mellan klockan 12-16 samt två timmar innan auktionen på lördagen 27.5 startar kl. 11.00.

- Så det är bara att komma hit klockan 11 så kör vi igång. Området är inte direkt lämpligt för små barn, vilket kan tänkas på, avslutar Järvinen.

Komplett lista på föremål och bilder: huutokaupat.com

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram