Anne trivs med sitt jobb

1_Tiarella_artikel

Anne Berglund.

Blomtjänsten Tiarella har glädja oss i 23 år, varav Tiarella har ägts av Anne Berglund i 15 år. Ägandet förändrades när blomsterhandeln flyttade från Moneta huset till nuvarande lokal i Kemitra hus. 

Branschen har ändrat mycket genom åren och mycket av blommorna säljs numera i matbutikerna så vi inom blomsterhandeln har varit tvugna att söka nya ideer och specialiteter, skola oss och följa noga med nya trender. Här finns växter, snittblommor och produkter som skiljer sig åt till deras fördel. Bland det viktigaste är nog ändå att ge personlig service så att kunden känner sig viktig, säger Berglund, som också är aktiv inom Finlands Blomsterhandlarförbund/ Egentliga Finlands distrikt.

(artikeln fortsätter under annonsen)

kompass_254x140_abl_202139

Underbara kunder, skapande, kreativitet och blomsterterapi är det bästa med jobbet, men det är också långa och tunga dagar ibland, fortsätter Berglund. Den mest hektiska tiden infaller på våren, men just nu är det rätt så lugnt så man börjar hitta sig själv igen bland allt bråte som samlats i bakrummet, skrattar Berglund. Nu är siktet inställt på nästa säsong, julen. Så nu bläddras det i kataloger och julsaker inhandlas.

Text & bild: Heidi Sten

4_Tiarella_artikel
3_Tiarella_artikel