Världsförbättring med Parlamentet

parlamentet

Parlamentet möts i Holmbergs Four C, även onsdagar då det är torgdag i Dalsbruk.

En åhörarstol råkade vara ledig i bordet ”tillhörande” Parlamentet en onsdag förmiddag i Holmbergs Four C i Dalsbruk. Annonsbladets redaktör beslöt sig därför för att sätta sig ner och höra vad dessa herremän i sin bästa ålder hade på föredragningslistan under mötet.

I minst tio år har Parlamentet tippat på Lotto och senare år även Eurojackpot. De stora summorna har inte råkat trilla in för herremännen, men en summa på drygt 14 € vanns nyligen.

- Vi har alltid samma medlem som lämnar in kupongen, man funderar ju nog om han håvar in allt i egen ficka, funderar en medlem.

Mötet stannar länge på den första punkten, då medlemmarna har lite motigt att få alla kostnader jämt fördelade och betalda.

- Det är alltid lika svårt att växla, då vi har så stora sedlar. Det vill bli så då ett gäng kapitalister samlas, skämtar Parlamentets obekräftade ordförande.

På kommande är även Baltic Jazz, ett evenemang som stora delar av Parlamentet skall besöka. Medlemmarna har ännu inte hunnit gå igenom programmet ordentligt, men de anser att utbudet är rätt lika som då Jazzen började. Enligt herremännen är evenemanget i sig bra för Kimitoön.

- Mycket gammaljazz. Lite ”Svingit magistern”-stil. Det är kanske inte riktigt något som lockar ungdomar dock, anser en medlem.

- Antalet segelbåtarna i gästhamnen under evenemanget har även minskat, eller har de blivit större, skämtar en annan medlem.

Nästa punkt är den årliga sommarresan. På bordet är en resa till Örö, som samtliga närvarande anser är en bra idé. Tidigare somrar har Högsåra varit en höjdpunkt.

- Det är dock svårt att åka dit mer, då en medlem vid bordet nästan fick portförbud där senast. Vi anser att det därför är bäst att byta plats och informerat medlemmen att det är bäst att låta 70-80-åriga damer vara i fred, informerar en medlem skämtsamt.

Tidpunkt för resan är dock svår att sätta, eftersom väderprofeten i Parlamentet inte utkommit med slutet av sommarens väder.

- Sommarvädret borde delas ut i april, hur skall man annars veta när det lönar sig att vara utomhus under sommaren. Vi får vänta och se vad som utlovas innan något konkret kan bestämmas, konstateras i gruppen.

För de som gillar sol och värme har dock väderprofeten inte några trevliga ord.

- En stabil sommar kommer inte mer, konstaterar han, medan resten av gruppen ifrågasätter vad som med stabil menas. Undertecknad lämnar denna fråga obesvarad.

På våren besökte Parlamentet Bromarv.

- Det var en bra resa. Vi gjorde ingenting och åt mat i Tenala, skrattar de.

Mötet fortskrider och det diskuteras bl.a. taxifrågan, fiske, fotbolls VM, läkarbristen på ön samt sote.

- Där fick vi ju ett ämne att diskutera ännu år framåt. Enligt oss borde man dock inte skjut upp det alls, menar gruppen.

Små ändringar har även gjorts i paragraferna för gruppen. Förr var det okej att ljuga tre gånger, men nu är principen den att det är förbjudet att dra till sådan fuffens.

- Det blir alltså en hel del att se mellan fingrarna, skrattar de.

Parlamentet ger även tummen upp för kommunens insats i uppiffningen av gästhamnen i Dalsbruk. Har fullmäktige eller andra problem är det bara att ta en sväng in i Holmbergs Four C och fråga råd av Parlamentet.

- Vi har svar på allt. Det enda under åren vi inte kunnat svara på är våghöjden på sjön, skrattar de och fortsätter mötet.

 

Text & Foto: Jesper Lindblom

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram