Parlamentti parantaa maailmaa

parlamentet

Parlamentti kokoontuu Holmbergs Four C:ssä, myös keskiviikkoisin kun Taalintehtaalla on toripäivä.

Kuulijanpaikka sattui olemaan vapaana Holmergs Four C:n kahvilapöydässä Taalintehtaalla, joka ”kuuluu” Parlamentille. Ilmoituslehden toimittaja päätti siksi istahtaa alas ja kuulla mitä nämä parhaassa iässä olevilla herrasmiehillä oli kokouksen esityslistalla.

Ainakin kymmenen vuotta Parlamentti on veikannut Lotossa ja viimeisinä vuosina myös Eurojackpotissa. Isot summat eivät ole vielä poksahtanut tilille, mutta reilun 14 € voitto tuli äskettäin.

- Meillä on aina sama jäsen joka vie kupongit sisään, kyllähän sitä tulee ajateltua josko se pistää kaikki eurot omaan taskuun, yksi jäsen pohtii.

Kokous jää pitkäksi aikaa ensimmäiseen kohtaan, sillä jäsenillä on vähän ongelmia saada kaikki kustannukset jaettua oikein ja maksettua.

- Se on aina yhtä vaikeaa vaihdella, kuin meillä on niin isot setelit. Sellaista sattuu kuin ryhmä kapitalisteja kokoontuu, Parlamentin vahvistamaton puheenjohtaja vitsailee.

Tulollaan on myös Baltic Jazz. Tapahtumaan monta Parlamentin jäsenistä ovat menossa. Jäsenillä ei ole vielä ollut aikaa katsella ohjelmaa niin tarkasti läpi, mutta he ovat sitä mieltä että tarjonta on suhteellisen samaa kuin Balticin alkuajoilla. Tapahtuma on herrasmiesten mielestä hyvä Kemiönsaarelle.

- Paljon vanhempaa jazzia. Vähän ”Svingit magistern”-tyyliä. Se ei ehkä ole mitään joka houkuttelee nuoria, yksi jäsen pohtii.

- Purjehdusveneiden määrä on tapahtuman aikana kuitenkin vähentynyt, vai onko ne vain tulleet isoimmiksi, yksi toinen jäsen vitsailee.

Seuraava kohta on vuosittainen kesäreissu. Pöydällä on reissu Öröhön, jota jokainen paikalla oleva pitää hyvänä vaihtoehtona. Viimeisinä kesinä Högsåra on ollut kesän kohokohta.

- On kuitenkin vaikeaa lähteä sinne nykyään, sillä yksi jäsen sai melkein porttikiellon sieltä viimeksi. Olemme siksi sitä mieltä että paikkaa kannattaa vaihtaa. Olemme myös tiedottaneet hänelle, että 70-80-vuotiaita naisia kannattaa jättää rauhaan, yksi jäsen informoi vitsailleen.

Kesäreissun ajankohta on kuitenkin vaikeaa lyödä lukkoon, koska Parlamentin sääprofeettaa ei ole vielä ilmoittanut millaista säätä on loppukesäksi tarjolla.

- Kesäsään olisi pitänyt tulla jo huhtikuussa, miten voidaan muuten tietää että kannattaa kesän aikana olla ulkona. Joudumme nyt vaan odottaamaan mitä profeetta lupaa ennen kuin päivä voidaan lyödä lukkoon, ryhmä toteaa.

Heille joka aurinko ja lämpöä on kesällä kaikkea, sääprofeetalla ei ole mieluista kerrottavaa.

- Vakaata kesää ei enää tulee, hän toteaa samaan aikaan kuin muu ryhmää kyseenalaistaa mitä vakaalla tarkoitetaan. Allekirjoitettu jättää tämän kysymyksen avoimeksi.

Kevään aikana poppoo kävi Bromarvissa.

- Se oli mukavaa reissu. Emme tehneet mitään ja söimme Tenholassa, he nauravat.

Kokous jatkuu ja keskustelua on mm. taksikysymyksestä, kalastuksesta, jalkapallon MM-kisoista, saaren lääkäritilanteesta sekä sotesta.

- Sotestahan tuli meille keskusteluaihe vielä vuosiksi. Meidän mielestä sitä ei olisi kannattanut lykätä, he tuumaavat.

Pieniä muutoksia ryhmän sääntökirjassa on myös tehty. Ennen kokousten aikana hyväksyttiin kolme valhetta jäsentä kohden. Nyt kuitenkin sellaisia metkuja ei enää hyväksytä.

- Monia asioita katsellaan siksi sormien lävitse, he nauravat.

Parlamentti antaa myös peukkuja kunnalle ja heidän työlleen Taalintehtaan vierasvenesatamassa. Jos valtuustolla tai muilla ihmisillä on kysymyksiä, niin voi piipahtaaa Holmbergs Four C:ssä ja kysyä Parlamentilta.

- Meillä on vastaus kaikkeen. Ainoa asia joka vuosien saatossa on jäänyt vastaamatta on aaltokorkeus merellä, he nauravat ja jatkavat kokousta.

 

Text & Foto: Jesper Lindblom

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram