Totuuden hetki: metsänhoitoyhdistyksen jäsenistä kiinni jos fuusioneuvotteluja jatketaan

12.11.2018 - Michael Nurmi

1skog_IMG_2504_artikel

Harri Kaitala, Peter Jägerskiöld ja metsänhoitaja Johan Lindroos.

Kemiönsaaren metsänhoitoyhdistyksen talous on tällä hetkellä tiukoilla. Tilanteen korjaamiseksi on käyty neuvotteluja fuusiosta Eteläisen Metsäreviirin, Lounametsän ja Salometsän kanssa. Neuvottelut ovat tällä hetkellä keskeytyneessä tilassa, mutta niitä voidaan jatkaa maksuvalmiuden paranemisen jälkeen.

Yhdistys korjaa maksuvalmiuttaan ja sitä kautta neuvotteluasemaansa pyytämällä jäseniltään vapaaehtoista lisämaksua marraskuun aikana. Lisäksi metsänhoitoyhdistyksen hallitus on lomauttanut yhdistyksen kaksi toimihenkilöä 26.11.2018 alkaen toistaiseksi.

Sekä hallituksen puheenjohtaja Harri Kaitala että valtuuston puheenjohtaja Peter Jägerskiöld pitävät tilannetta vakavana, muttei kuitenkaan toivottamana.

– Voimme jatkaa fuusioneuvotteluita heti kun riittävän moni jäsenistämme on päättänyt tukea metsänhoitoyhdistystä rahallisesti. Kaikki on siitä kiinni, Kaitala kiteyttää.

– Jos jäsenistöltä löytyy riittävästi halua avustaa metsänhoitoyhdistystä, niin avustuksen myötä voisimme jatkaa neuvotteluita fuusiosta naapurialueen metsänhoitoyhdistysten kanssa. Liittymällä johonkin lähialueen suurempaan metsänhoitoyhdistykseen palvelujen määrä ja laatu paranisi ja saisimme turvattua alueneuvojan palvelut saarellamme.

KAITALAN mukaan metsänhoitoyhdistyksiä tarvitaan niiden riippumattomuuden takia.

– Metsänhoitoyhdistys on neutraali taho jonka tehtävänä on valvoa metsänomistajien etuja. Yhdistysten kautta pystyy esimerkiksi kilpailuttamaan metsäyhtiöitä.

YHDISTYKSEN kaksi toimihenkilöä ovat vuosilomalla ennen lomautusta. Kiireellisissä asioissa voi ottaa yhteyttä Kristian Ginmaniin (0400-788038) tai Harri Kaitalaan (040-5133967)

 

Teksti: Sam Cygnel. Översättning: Ingrid Sandman

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram