Toni Niemelä tränar FC Boda – har stora förväntningar

Bodavallen blev redan under säsongen 2023 bekant för nya Bodatränaren Toni Niemelä.

FC Boda, Kimitoöns representationslag i fotboll, tränas säsongen 2024 av Toni Niemelä, 46 år.

Niemelä har senast ingått i tränarteamet för Salon Vilpas första lag i div III och för Vilpas II i div V,  och har en gedigen bakgrund som spelare. Som junior spelade han för RoPS i Rovaniemi och för Kuusamon Pallokarhut. Som B-junior spelade han för SalPa, och har därtill hunnit med att träna med FC Inters A-juniorer. Efter spel för STU i Savitaipale i div III blev det tränaruppdrag, först förde han upp FC Halikko från div VI till femman, och därefter tränade han SalPa-juniorer innan det blev Vilpas representationslag.

Toni Niemelä har Uefas c-papper som tränare och han hoppas kunna skapa ett spelglatt Boda som inte bara inväntar motståndarna.

– Det gäller att pressa på för att snabbt få bollen, och satsa på det egna kollektiva spelet. Spelarna ska genast när vi får bollen veta vad man gör. Vi ska spela modigt med våra egna system.

Konditionsträningen för nästa säsong har redan inletts och närmast ska man nu ha en palaver om nästa säsong, och så inleds träningarna i januari.

– Minst två gånger i veckan, och träningsmatcher, säger Niemelä, som redan under den gångna säsongen förekom i Bodas omklädningsrum före matcherna. Han är med andra ord lite bekant med spelarna. Niemelä är också mån om att betona samarbetet med KSF, och avsikten är att Boda och KSF intensifierar samarbetet på träningsfronten.

Tränaren säsongen 2023 Patrik Mattsson ville inte fortsätta på grund av tidsbrist, men har inte helt dragit sig tillbaka, han kan tänka sig inhopp då och då om det behövs.

FC Bodas styrelseordförande Torbjörn Kevin är nöjd över att man redan i detta skede har klart med en ny, erfaren tränare.

– Och vad jag har förstått ser det bra ut med tanke på nästa år, de flesta spelarna fortsätter, och dessutom har Toni Niemelä fått i uppdrag att hålla ögonen öppna efter förstärkningar, säger Kevin.

Toni Niemelä bor sedan sommaren i Nivelax med sambon Heli och hennes barn. Hans egen 5-åriga i Salo bosatta dotter Aksia besöker ön regelbundet och trivs här.

– Allt ser med andra ord bra ut, säger Niemelä. Jag har stora förväntningar på den kommande säsongen, och är mycket glad över att jag fått ansvaret för FC Boda.

TEXT & FOTO: ABL

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram