Timanttimaalaus – kasvava harraste

nabb_tarja Karlsson_leila_artikel

Tarja Nabb & Leila Karlsson. Seinällä Nabbin tekemiä kuvia.

Monille timanttimaalaus on tullut suosituksi. Sitä kutsutaan myös timanttikirjonnaksi, timanttiristipistoksi tai timanttitaiteeksi. Pieniä värikkäitä muovihelmiä asetetaan tarttuvalle muovialustalle, jossa kuva on ennalta määrätty. Timanteista ei ole kyse. Tarvitaan tarkoitukseen valmistettu kynä, vahaa sekä muovitarjotin. Vaha kiinnitetään kynään jotta pieniin helmiin olisi helpompi tarttua. Helmet kiinnitetään muovialustaan.

Askartelu kerrotaan auttavan rentoutumaan. Opit keskittymään. Kun aikaa vievä tehtävä on saatettu loppuun, siitä tulee hyvälle mielelle. Tarvikkeita monenlaisiin teoksiin saa eri tavoin, esimerkiksi netistä, kirjakaupoista tai askarteluliikkeistä.

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

kompass19_2022

Tarja Nabb ja Leila Karlsson ovat ystävättäriä ja askartelun myötä he tapaavat usein. Karlsson innostui siihen voitettuaan arpajaisissa tarvikkeet kuvaan. Sen valmistaminen oli niin hauskaa että hän hankki lisää kuvia. Nyt hänellä on seinillään parisenkymmentä kuvaa, jopa suuria 70×80 sentin kokoisia.

Nabbin mielenkiinto syntyi, kun Karlsson lahjoitti hänelle kuvan tarvikkeet. Hän on ehtinyt tehdä yhdeksän kuvaa. Parhaillaan hän on valmistamassa 70×100 sentin kokoista kuvaa.

Naiset tapaavat usein askartelemaan timanttikuvia. He voivat viettää tunteja asettamassa helmiä alustalle samalla kun keskustelevat ja kuuntelevat tanssibändimusiikkia. Naurahtaen he kertovat tapaamisistaan ja keskusteluistaan ”maailman parantamiseksi”. Hauskaa heillä todellakin on.

timanttimaalaus_artikel

Helmet ovat kovin pieniä. Kuvassa tulitikku johon verrata. 

Askartelu on rauhoittavaa ja rentouttavaa. Mielenkiintoista on myös tutustua muiden ihmisten askartelemiin kuviin. Niitä löytyy mm Facebookista, jossa ihmiset esittelevät aikaansaannoksiaan.

Kun joku mukava kuva löytyy, ystävättäret usein soittelevat tai lähettävät toisilleen tekstiviestejä. Nabb haluaa aina varalle kuvan, johon voi tarttua kun työn alla oleva kuva valmistuu. 

Kuvia voi tilata myös valokuvista. Karlsson on tilannut kuvan tyttärensä hääkuvasta. Sen hän lahjoitti hääparille. Nabb on valmistanut kuvia lastenlastensa valokuvista sekä tyttärensä koirasta. Kummatkin aikovat jatkaa harrastustaan huolimatta siitä, että kodin seinät ovat täyttymässä.

 

Teksti & Kuva: Heidi Lindberg, Käännös: Ingrid Sandman

redskap_artikel

Tarvittavat työvälineet.