Taalintehtaan vierasvenesatama uudistuu – DB Bistro & Butik avataan kesällä

Bistro_artikel

Rakennus pystytetään sataman sisääntuloväylän majakkalaiturille. Kuva: Sam Forsbom

Taalintehtaan DB Marina laajentaa toimintaansa. Doyle Sails Dalsbruk -purjeneulomo ja verhoomo ovat vastikään aloittaneet toimintansa, kun seuraava hanke jo lanseerataan. Vierasvenesataman majakkalaiturille avataan kesällä DB Bistro & Butik. Alkuperäistä ideaa kontista rakennettavasta baarista on kehitelty pidemmän aikaa ja lopputuloksena on bistro-viinibaari ja saaristolaiskauppa. DB Marinan tavoitteena on aina vuodesta 2017 lähtien ollut kehittää Taalintehtaan palvelutarjontaa.

DB MARINAN Sam Forsbomin mukaan aika tällaisen toiminnan käynnistämiseen on nyt sopiva. Pandemian vuoksi ihmiset matkustavat yhä enemmän kotimaassamme; kesäaikaan saaristo houkuttelee. Satamaan on asennettu kaksi uutta, käveltävillä puomeilla varustettua laituria, joiden ansiosta vieraspaikkojen määrä nousee lähes 90:een. Satamaa suojaa uusi 120 metrinen aallonvaimenninlaituri, jossa sijaitsevat päiväpaikat ja uusi imutyhjennysasema. Taalintehtaan vierasvenesatama valittiin vuonna 2004 Vuoden vierasvenesatamaksi. Veneilijöiden odotukset palvelujen suhteen ovat kasvaneet, joten kaikki uudistukset ovat tervetulleita.

Forsbom kertoo, että monet tyytyivät aiemmin majoittumaan kauniiseen luonnonsatamaan. Nyt halutaan majoittua vierasvenesatamaan ja toiveena on mahdollisimman laaja palvelutarjonta. 

LAHDEN VASTAKKAISELLA puolella sijaitsevassa uudessa marinassa kausipaikkojen määrä on kasvanut lähes sataan, ja melkein kaikki paikat on jo varattu. Viime kesänä kiinnitettiin huomiota siihen, että useat veneenomistajat tekivät etätyöitä veneistään, ja monet viettivät viikonloppunsakin satamassa. Seidi Lindroos kertoo, että kausipaikan vuokranneille löytyy muun muassa omat sauna- ja suihkutilat. 

KUNNAN tekninen lautakunta on hyväksynyt hankeen ja nyt odotetaan rakennuslupaa, jotta rakennustyöt voidaan aloittaa. DB Marina vuokraa maa-alueen kunnalta. N. 130 neliön kokoinen bistro ja saaristokauppa rakennetaan käytetyistä merikonteista ja puurunkoisesta moduulista, jotka löytyvät jo valmiina. Ulkoseinä verhoillaan puupaneelilla ja terassille tulee lasikaide. Rakennus on laiturien ympäröimä ja laiturin nokassa olevan pienen majakan ympärille rakennetaan yleisölle tarkoitettu terassi penkkeineen. Rakennustöistä vastaavat DB Marinan henkilökunta ja paikalliset yhteistyökumppanit.

– Paikasta halutaan kaikkien, paikkakuntalaisten, kesävieraiden ja veneilijöiden viihtyisä kohtaamispaikka., Forsbom sanoo.

Kesäksi palkataan noin kymmenen henkilöä huolehtimaan vierasvenesatamasta, bistrosta ja myymälästä. Satamankonttori muuttaa samoihin tiloihin, mikä kohentaa palvelua. 

(Artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

kompass_254x140_abl_202110

BISTRON konsulttina ja suunnittelijana on toiminut paikallinen Tone Leganger. DB Bistro tarjoilee tapas-henkistä ruokaa raikkaalla twistillä. Raaka-aineissa suositaan paikallisia, laadukkaita raaka-aineita. Bistroon voi pistäytyä nauttimaan lasillinen hyvää viiniä tai paikallista olutta kyytipoikana suolaista tai makeaa purtavaa. Tunnelman tulee olemaan rento ja kutsuva. Ympäristöystävällisyyteenkin panostetaan. Take away -annosten kohdalla panostetaan ympäristöystävällisiin astioihin ja aterimiin.

Leganger lupaa, että aamuisin satamassa tuoksuu vastapaistettu leipä, josta voi nauttia Bistrossa aamukahvin kera tai omassa veneessä. 

Tulevaisuudessa on tarkoitus kehittää toimintaa asiakkaiden toiveiden ja palautteen mukaan. 

SAARISTOMYYMÄLÄ myy paikallisia, kotimaisia ja pohjoismaisia tuotteita sekä artesaniruokaa. Kemiönsaarella on runsas tarjonta tuotteita, josta saa kattavan valikoiman myymälään. DB Butik ottaa avoimin mielin vastaan ehdotuksia myytävistä tuotteista. 

DB Butikin valikoimaan kuuluu lähialueiden helmiä. Lisäksi myymälästä on saatavilla laadukkaita tekstiilejä tunnetuilta brändeiltä kuten Fjällrävenilta. Holebrookilta ja KiviKiviltä. Skandinaavisia sisustustuotteita kotiin, mökille ja veneeseen löytyy muun muassa FrånÖn, Lovely Linen, Kreafunk ja Blomus -merkeiltä. 

Kaupasta saa Bistron ruokalistaltakin tuttuja raaka-aineita mm. Sjölaxin härkää, Vestlax Mellangårdin Mangalitza possua ja Westankärrin karitsaa sekä Björknäs trädgårdin vihanneksia ja Add:Wise luomumausteita. Myymälästä vastaa Anne Hotti, joka talvisaikaan korjaa purjeita ja ompelee veneiden sisustuksia DB Marinassa. 

Konseptin avulla halutaan houkutella yhä enemmän kävijöitä Taalintehtaalle. Nykyiset ravintolat saavat toki kilpailijan, mutta DB Marinassa uskotaan, että erilaisella konseptilla toimiva ravintola täydentää tarjontaa ja houkuttelee entistä enemmän asiakkaita. 

– Bistron paikka laiturilla on oivallinen, sieltä avautuu näköala Ruukin selälle ja vierasvenesatamaan, toteaa Forsbom. 

 

Teksti & kuvat: Maria Manelius/IS

db_bistro_personer_artikel

DB Marinan Seidi Lindroos ja Tone Leganger odottavat innokkaina kesällä avautuvaa Bistro & Butik -uutuutta. Taustalla DB Marinan kunnalta vuokraama alue.

Share this in: