Syyrialaiset tutustuvat mielellään kemiönsaarelaisiin

syreier_artikel_IMG_1822

Kodit Taalintehtaalla olivat valmiiksi sisustetut.

Kemiönsaarelle viikko sitten asettuneet kaksi kiintiöpakolaisperhettä, yhteensä kymmenen syyrialaista, ovat jo ehtineet hieman kotiutua. Perheiden lapset ovat 2-11-vuotiaita. SPR:n vapaaehtoistyöntekijä Susan Holmbergin mukaan ensimmäinen viikko on kulunut viranomaisten luona asioinnin ja käytännön asioiden parissa.

Kodit Taalintehtaalla olivat valmiiksi sisustetut, kun väsyneet, mutta kiitolliset syyrialaiset saapuivat. Paikkakunnan syyrialaiset olivat valmistaneet tulokkaille aterian. SPR:n varasto on ollut auki: syyrialaiset ovat voineet hakea sieltä vaatteita, astioita y.m. Paikkakunnalla pidempään asuneet syyrialaiset ovat myös avustaneet tulkkeina.

Holmberg kertoo, että tulokkaat mielellään haluavat tutustua kemiönsaarelaisiin, varsinkin ihmisiin, joiden kanssa he voivat harjoitella suomenkieltä.

Keskiviikkona tammikuun 23. pnä klo 17.30 yleisö pääsee tapaamaan tulokkaat Taalintehtaan koululla. Syyrialaiset toivovatkin silloin löytävänsä uusia ystäviä ja kertovat mielellään itsestään ja vähän Syyriastakin. He vastaavat mielellään yleisön kysymyksiin.

Paikalla on tulkki. Kahvitarjoilu.

 

Teksti: Emilia Örnmark/Käännös IS