24.2.2020

September Open i Dalsbruk 9-10.9

September Open utstallarkarta

Gratisevenemanget September Open i Dalsbruk 9-10.9 har blivit tvådagars. Det förverkligas i samarbete mellan kommunen och lokala företagare. I fjol beöktes det av 6000 personer. I programmet ingår bl.a. äkta tornespel samt en medeltida skärgårds- och skördemarknad.

Kommunens turistchef Benjamin Donner, som koordinerar September Open,  berättar att man har förlängt begivenheten med tanke på vädret. Om vädret är dåligt den första dagen kan man komma den andra.

Jaakko Nuotio, som svarar för arrangemangen kring den medeltida skärgårdsmarknaden, berättar att det i år finns mera program för barn: t.ex. ansiktsmålning och käpphästverkstad. Dessutom får barnen pröva på mjukfäktning, bågskytte och ledd hästridning.

Donner berättar också att det mångsidiga programmet bjuder på mera musik än förr. På strandestraden uppträder tre band. Lokala Kake & Co samt Beauties and the beat spelar i Bio Pony.

Programmet på lördag slutar kl. 19 men alla får hålla öppet till kl. 22. Program på söndagen 10-17. På plats finns över 100 försäljare och utställare.

Helsingin Turistibussi kör från Helsingfors via Salo till Dalsbruk.

Launokorpis gamla Vanajabuss transporterar människor på plats.

Mera om evenemanget i  ANNONSBLADETS SEPTEMBER OPEN BILAGA

September open 2017 News

Request was denied for some reason.

Share this in: