24.2.2020

FC Boda och PaiHa delade på poängen

  • IMG_1046
  • IMG_1022
  • IMG_1012
  • IMG_0999
  • IMG_0988

Många kunde på förhand tro att det skulle bli en enkel match för FC Boda, då tabelljumbon PaiHa gästade planen i Björkboda. Det visade sig ändå bli allt annat och publiken fick se en hård och tuff kamp där lagen till slut delade på poängen.

FC Boda fick genom ett fint anfall i den sjunde spelminuten en drömstart på matchen. Djibril Lakh avslutade sitt första mål för säsongen snyggt. Bara minuter senare tilldöms PaiHa straff efter en tilltrasslad situation i Bodas straffområde. Boda-spelarna ville ha frispark då målvakten Erald Gjondedaj först fälldes i en närkamp, domaren Joonas Salminen är inte av samma åsikt och visar istället på straffpunkten då en PaiHa spelare fälls i situationen som följer. PaiHas kapten Elja Heiskanen sätter straffen säkert i mål och det står 1-1 på tavlan.

Före halvtid tar gästerna från Pemar ledningen med 1-2 då Juuso Jaakkola gör mål efter en situation som uppstår efter Heiskanens långa inkast, som för övrigt var ett av PaiHas bästa anfallsvapen.

Den andra halvleken är inte gammal då Boda-publiken bjuds på ett snyggt kvitteringsmål signerat Djibril Lahk, som skruvar in en frispark i det högra krysset.

PaiHa skulle ännu få en drömchans att gå upp i ledning då laget tilldömdes sin andra straff för dagen. Denna gång drar Gjondedaj i Boda-målet ändå det längsta strået och räddar straffen. Också Boda har flera lägen att hålla poängen på Kimitoön, men utan resultat.

-Det var hård kamp ändå från avspark, menar FC Bodas kapten Jens Skog som också lyfter fram situationen som leder till PaiHas första mål som mycket oklar.

-Jag tycker att domaren borde ha visslat frispark åt oss då motståndaren går hårt åt Erald, men sånt händer och vi kunde ha försvarat situationen bättre. Genom hela matchen borde vi, så här i efterhand konstaterat, försökt hålla spelet mer på marken då de var väldigt duktiga i luften.

Skog konstaterar ändå att det ibland kommer matcher som denna och att man får istället ta med besvikelsen som extra pepp till nästa match.

I FC Boda var Djibril Lakh bäst på planen och det var mycket glädjande att han lyckades göra sitt första och andra mål för säsongen.I gästerna var det, liksom i senaste mötet mellan lagen, Elja Heiskanen som var bäst på planen.

Nästa match spelar FC Boda på bortaplan den 12.8 mot ToVe.

Matchprotokoll

Tabell

Share this in: