24.2.2020

Elever från Kina på lägerskola på Örö

  • oro3
  • oro2
  • oro1

Spänningen stiger på kajen i Örö på tisdagskvällen då m/s Sissel anländer bryggan. Av båten stiger 58 st. 11-åringar och deras lärare från Beijing, Kina. Barnen har kommit direkt från flygfältet till Örö där de tas emot av Skärgårdshavets Naturskolas lärare och Örös personal.

Programmet började med att Naturskolslärarna lärde barnen hur man bäddar en säng på finskt vis. Efter att påslakan och dynvar bemästrats var det middag och läggdags. Följande morgon inleddes programmet där eleverna bekantar sig med Östersjöns djur, natur och till och med vattenkvaliteten, extra äventyr lär också torsdagens seglats med Eugenia erbjuda.

– Vi beslöt att komma hit på lägerskola då vår finska vänskola berättade att man här kunde lära sig mycket om den finska naturen, för luften är ren och vi hoppas att under veckan få lära oss mycket om skärgården och Finland, sade Francis Xue, som var den kinesiska gruppens ledare.

Lägerskolan pågår på Örö tills fredagen då gruppen åker till Karis-Lojo. Lägerskolan ordnades i samarbete med Chinese Kids, Beijing, AuroraXplorer, Finland och Skärgårdshavets Naturskola, Finland. Samarbetet är ett av de första resultaten av Kimitoöns marknadsförings engagemang mot Kina och kinesiska besökare.

 

Pressmeddelande, foto: Eelin Hoffström

Share this in: