Oppilaita Kiinasta leirikoulussa Örössä

24.8.2017 - Michael Nurmi

Jännitys nousee Örössä tiistai-iltana, kun m/s Sissel saapuu laituriin. Veneestä nousee 58 11-vuotiasta ja heidän opettajansa Pekingistä Kiinasta. Lapset ovat tulleet suoraan lentokentältä Öröön, jossa heidät ottaa vastaan Saaristomeren Luontokoulun opettaja ja Örön henkilökunta.

Ohjelma alkoi Luontokouluopettajien opettaessa lapsille, kuinka sänky pedataan suomalaisella tavalla. Kun pussilakana ja tyynyliina olivat hallinnassa, oli illallisen ja nukkumaanmenon aika.
Seuraava aamu alkoi ohjelmalla, jossa opiskelijat tutustuvat Itämeren eläimiin, luontoon ja jopa vedenlaatuun, sekä ylimääräinen seikkailu torstaina Eugenian tarjoamalla purjehduksella.

Päätimme tulla tänne leirikouluun, koska suomalainen ystäväkoulumme kertoi, että täällä voi oppia paljon suomalaisesta luonnosta, ilma on puhdasta ja toivomme, että viikon aikana saamme oppia paljon saaristosta ja Suomesta, sanoo Francis Xue, joka oli kiinalaisen ryhmän johtaja.

Leirikoulu Örössä kestää perjantaihin, jolloin ryhmä ajaa Karjalohjalle. Leirikoulu järjestettiin yhteistyössä Chinese Kids Pekingistä,  AuroraXplorer ja Saaristomeren Luontokoulu Suomesta kanssa. Yhteistyö on yksi ensimmäisistä tuloksista Kemiönsaaren markkinoinnin panostuksessa Kiinaan ja kiinalaisiin vierailijoihin.

 

Pressitiedote:, foto: Eelin Hoffström

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram