Suosi kotimaista viimeiseen asti!

22.12.2022 - annonsbladet

Piia_art

Joulupöytään ei tarvitse tänä vuonna laittaa kystä kyllä. 

- Vähemmän on enemmän, sanoo Saariston Martta Piia Petäjäjärvi. - Ei kannata laittaa joulupöytään liikaa erilaisia makuja, vaan valita juuri ne ihan parhaat maut. Silloin ei myöskään jää hävikkiruokaa niin paljon.

Petäjäjärven mielestä kannattaa suosia kotimaisien pienyrittäjien tuotteita viimeiseen asti.

- Itse saa hyvän mielen lisäksi hyvää makua ja samalla tulee antaneeksi lahjan pienyrittäjälle, kun ostaa heidän tuotteitaan, filosofoi Petäjäjärvi.

Ruoan hinta on noussut noin 16% viime vuodesta. Se panee miettimään mihin kaikkeen on varaa sijoittaa. 

- Laita uunipellille kotimaisia juureksia ja siihen kylkeen lihaa, vaikka possun etuselkää, lapaa tai kassleria, Saariston Martta vinkkaa. - Silloin saa tehtyä perheelle yhden aterian samoilla sähköillä. - Mausteiksi riittävät suola ja pippuri.

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

22.12_kompass_254x140_HighRes

Suomalaiset käyttävät Petäjäjärven mukaan turhan paljon riisiä. Sen sijaan hän suosittelee kokeilemaan spelttiä tai ohraa. Maku on mitä mainioin ja saat varmasti kotimaista laatua. Laatikotkin saavat hieman erilaista suutuntumaa ja makua, kun riisi korvataan ohralla tai speltillä.

Jouluksi Saariston Martta toivoo kaikille mukavaa yhdessäoloa, terveyttä, rakkautta ja hyvää ruokaa.

Lisävinkkejä: saaristonmartta.fi

Saariston Martta Piia Petäjärvi suosittelee:

Suolaiset torttuhyrrät

Valmiista torttutaikinasta paistetaan tähtitorttusia, hyrriä ilman täytteitä, 200°C ja kaunista väriä pintaan. Paiston jälkeen kohonnut torttu painetaan keskeltä kasaan lusikalla. Jäähtyneiden hyrrien keskustaan voi laittaa mieleistään täytettä esim. graavilohta, smetanaa, mätiä ja yrttiä.

Meerin joulusukka

Petäjäjärvien newfoundlandinkoira Meeri on ihan joulukoira. Joka vuosi sille laitetaan oma joulusukka, josta se saa aamuisin hakea jonkun herkun.

- Uskomatoman hyvä muisti Meerillä. Joulukuun ensimmäisenä päivänä sanoin vain sanan: joulusukka, ja Meeri heti ryntäsi paikkaan, jossa joulusukka edellisinä vuosina on ollut, naurahtaa Petäjäjärvi.

Joka aamu Meeri on yhtä innoissaan joulusukasta.

 

Teksti & kuva: Jaana Aartomaa

Tortut_Piia_art

Meeri_art

abl_prenumerera_6x185web

Tilauslomake

 

Tilaa helposti s-postitse info@abl.sillipilvi.fi
 
Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram