Söderlångvik gård hälsar sommaren välkommen i lördag

Trädgård och odling marknad. 

Sommaröppningen Blomsterdagen ska firas med gediget program, och siktet är inställt på en tidpunkt då chansen är god att gårdens äppelträdgård är ett blomstrande sagoland. 

Det bjuds på marknad med temat trädgård och odling. 

– Förutom gårdens eget blomstertorg med äppelprodukter och plantor finns det allehanda hantverk, keramik och annan inredning till trädgården, fågelholkar med mera! Även VIVA Garden finns på plats och ger tips om trädgårdsplanering. Man kan se hela listan på utställare på vår webbsida, hälsar evenemangets producent Hanna Vuorio-Wilson

Blomsterdagen är en riktig öppna dörrars dag på hela gården. Museet har gratis inträde och provar nu första gången konceptet med diskussionsguider i stället för inprickade tider för guidningar, så man kan passa på och ställa frågor till guiderna. Besökarna får göra inköp i gårdens växthus av Björknäs trädgård, som också är själva på plats för att berätta om sin verksamhet. I vagnsmuseet öppnas en utställning om Pirkko Askolas betydande forskning om vilda växter, och hennes dotter Kepa Tromp är närvarande och presenterar. Man får också bekanta sig med jakten Eugenia vid bryggan. På vägen ner till stranden kan man följa med en uppvisning i motorsågskonst av Markku Tuominen, som är mångfaldig finsk mästare och världsmästare från 2017. Ett familjevänligt Blomsteräventyr har flera aktivitetspunkter runtom i parken.

Det bjuds på musikalisk glädje i olika former. Duo Hermancito agerar stämningshöjare på trädgårdsmarknaden och vi får också njuta av en folkdansuppvisning av unga dansare från Kimitoöns Vuxeninstitut. Klockan 13.15 bjuds det på gospelkonsert av Baltic Gospel Singers utanför museet.

Restaurangen Amos Krog kommer att vara öppen kl. 11–17, och under hela dagen serveras både en sommarbuffé och á la carte. Utanför restaurangen kommer också att finnas ett läcker grillad sommarrätt att avnjuta i det förhoppningsvis vackra vädret.

Glassgaraget serverar naturligtvis Söderlångvik gårds egen delikata glass och mycket annat smått och gott. Sommarens öppning till ära lanseras också en ny produkt, kolsyrad äppelmust – vad den ska heta får man veta på lördagen.

– Årets Blomsterdag bjuder på allt från musikundehållning och motorsågskonst till folkdans och blomster- och örttorg. Kom och njut av den annalkande sommaren i herrgårdsmiljö, säger VD Annika Jansson och hälsar besökarna välkomna.

Sommarfesten Blomsterdagen lördagen den 25.5. kl. 11-17 på Söderlångvik gård.

TEXT: ABL, FOTO: Niki Strbian

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram