Skärgårdsderby på Björkbodavallen

FC Boda möter denna soliga lördagseftermiddag Pargas IF i säsongens andra Skärgårdsderby. Det första lokalderbyt på Pajbacka förlorade Boda med siffrorna 1-2 och försöker nu betala bort skulderna från säsongens första match.

Matchen är tio minuter gammal då Jimmy Röbloms nicklobb från en Bodafrispark överraskar Arnold Uschanoff i Piffen målet, 1-0 till FC Boda, som sätter sig i förarsätet.

Minuter senare har Bodas Rasmus Lindholm en vass chans att utöka Bodaledningen, men skottet från nära håll går över Piffenmålet.

Piffen svarar dock snabbt efter detta, då Veli Hartolas långskott överraskar Eraldi Gjondedaj, 1-1 efter knappa 15 minuter.

Boda får efter knappa halvtimme en frispark från dryga 20 meter. Fredrik Börmans försök pareras dock av burväktaren.

Piffen får några minuter senare en ypperlig chans att ta ledningen i matchen, men skotten från ett inlägget går över Bodaburen.

Resterande minuter av första halvlek går aningen i Piffens fördel gällande bollinnehav, men då domaren blåser till halvtid marscherar lagen rättvist till halvtidsvila, vid ställningen 1-1.

Piffen är laget som som skapar det första läget i andra halvlek, Eraldi Gjondedaj drar ändå det längre strået i man mot man situationen och bollen går ut till hörna.

Matchens andra halvlek förlöper i ett ställningskrig, där de vassa målchanserna lyser med sin frånvaro. Bägge lagen drar långbollskortet och den riktiga intensiteten från den första halvleken har försvunnit, mycket tack vare värmen.

Matchen blåses också av vid ställningen 1-1 och Skärgårdsderbyts kombatanter delar på poängen.

Bodas målskytt Jimmy Röblom är nöjd över poänget trots att tre poäng var på menyn.

- Bättre än förlust helt klart. Tyckte vi spelade en helt ok match, men målen flera mål ville det inte komma idag, säger Röblom.