Serieledarna KaaPo visade klass

Jonathan Forssman

Det kalla, gråa och regniga höstvädret i S:t Karins återspeglades i en jämngrå fotbollsinsats av FC Boda. För serieledande KaaPo var däremot vinsten ett stort steg mot division två fotboll nästa säsong då Pargas IF samtidigt vann över konkurrenten FC Åland.

Serieledarna visade direkt från början att man var ute efter revansch från våromgångens förlust mot Boda. Redan i den fjärde minuten gjorde Niklas Kuusio 1-0. Bara några minuter senare utökade Rami Ojanperä till 2-0 och i den 12 minuten utökade Juho Salminen till 3-0.

Efter den starka KaaPo-inledningen fick Boda bättre styr på sitt försvar och lagen gick till halvtidsvila i ställningen 3-0.

Den andra halvleken fortsatte enligt samma noter. KaaPo höll boll och skapade de farliga mållägena. Boda hade väldigt svårt att skapa någonting och Ahmed Majed i anfallet blev ofta ohjälpligt ensam.

I den 72 minuten gjorde matchens bästa spelare, Juho Salminen 4-0 och fastställde slutresultatet. Salminen var ständigt på språng och skapade genom sin snabbhet stora problem för Bodas backlinje.

För FC Boda var det största glädjeämnet den unga Jonathan Forsmans (på foto) första match från start i division 3.

En match återstår av Bodas säsong, då den tidigare avbrutna matchen mot TPK spelas om den 10.10 kl. 19.15 på Övre plan i Åbos idrottspark.