September Open uudistuu

OD6A7574september_open_artikel

Rohan tallien Jaakko Nuotiolla ovat korkeat odotukset September Openista – Yleensä meillä on ollut hyvä tuuri jopa sään kanssa.

Tänä vuonna September Open tapahtuman vetovastuussa ovat Hämeen keksiaikafestivaalit, Rohan Tallit ja Taalintehtaan kyläyhdistys. Tapahtumaan kuuluvat edelleen Keskiaikaistapahtumat, sadonkorjuumarkkinat sekä yritysmessut. Västanfjärdistä kotoisin olevien Rohan Tallien Jaakko Nuotio kertoo, että tapahtuma alkaa tänä vuonna jo perjantaina, kun Taverna-alue aukeaa. 

– Kolauunien edessä sijaitseva taverna on auki perjantaina puolille öin, Nuotio tarkentaa. 

Varsinainen tapahtuma aukeaa lauantaina. Nuotion mukaan myyjät saavat tulla jo perjantaina paikalle ja voivat olla paikalla aina siihen saakka, kun tapahtuma päättyy lauantaina puolilta öin. September Open järjestetään ensimmäistä kertaa tällä konseptilla. Nuotio uskoo, että tapahtumasta tulee todella hyvä. September Open on Kemiönsaaren suurin yleisötapahtuma. Kävijöitä on joka vuosi yli 6000 henkilöä. Nuotio ja Rohan tallit ovat olleet mukana tapahtumassa alusta saakka. 

– Nyt ollaan ensimmäistä kertaa mukana järjestämässä tätä, Nuotio kertoo.

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

kompass_254x140_abl_202136

Mukana järjestelyissä on kaikkiaan noin viisikymmentä henkilöä. 

– Eihän tällaisen järjestäminen ole kovin monimutkaista, tapahtumien järjestäminen on meidän leipätyö, niin saadaan tehtyä rutiinilla, Nuotio taustoittaa. 

Nuotion mukaan tapahtumissa on silti aina paljon työtä, joka ei edes näy kävijöille, aikatauluja ja ennakkosuunnittelua. September Openin parhaana puolena Nuotio pitää ajankohtaa. 

– Tämä on monelle myyjälle kauden lopetus ja tähän aikaan ei Suomessa ole kauheasti tapahtumia enää. Kauden päättäjäiset osaltaan vaikuttavat siihen, että tapahtuma on kävijälle todella makea juttu

Kävijöitä Nuotio odottaa vähintään yhtä paljon kuin aiempina vuosina. Viimevuonna tapahtumaa ei järjestetty koronan vuoksi lainkaan, joten tänä vuonna on sosiaalinen tilaus tapahtumalle. Toki turvavälit ja koronaohjeistukset tulee ottaa huomioon. 

Text: Jerker Jokiniemi