Onko Ylva Suomen suosituin kemiönsaarelainen kissa?

Ylva_art

Ylva1_art

Kulttimaineeseen nousseen Facebook-ryhmä EVK:n eli Eläinvideokerhon yksi ylivertaisista tähdistä on Ylva-kissa, jonka kuulumisia seurataan aktiivisesti Facebookissa ja Instagramissa, #ylvapårumpan.

- Ylva muutti kuusiviikkoisena orpopentuna Kemiönsaaren Mjösundista pois, joten hänellä ei varmasti ole kovin paljon muistoja siltä ajalta, arvelee Ylvan mamma Susanne Helling.

- Hän oli kuitenkin rohkea pieni pentu ja luotti ihmisiin alusta lähtien. Sisaruksia ei jäänyt, he olivat siirtyneet sateenkaarisillalle jo aikaisemmin.

Tieto kotia vailla olevasta kissasta tuli Susannelle tutun kautta. Kissa ei voinut jäädä edelliselle omistajalle.

- Ylvan piti tulla meille vasta luovutusikäisenä, mutta hänen emonsa jouduttiin lopettamaan, kun Ylva oli vain kuusi viikkoa vanha, suree Helling.

Helling oli flunssassa ja kuumeessa, kun hän lähti kiireellä hakemaan Ylvaa loppuelämän kotiin.

- Ylva oli pieni ja nälkäinen, mutta minulla oli onneksi äidinmaidonkorviketta mukanani ja Ylva söi ahneesti ennen kuin lähdettiin ajamaan kotiin yhdessä. Ruoka onkin aina maistunut Ylvalle, mainitsee Helling.

- Kex varsinkin on herkkua.

Mitä Ylva haluaisi tehdä Kemiönsaarella, jos hän tulisi tänne lomailemaan?

- Ylva haluaisi ehdottomasti tulla maistelemaan kexiä Konditoria Mazariiniin! Ylva syö melkein mitä tahansa, mutta kex on hänen lempiherkkunsa.

Yleensä Ylvan keksit ovat pakastekuivattuja ankkakeksejä, mutta hän söisi mielellään kaikenlaisia ihmisten herkkujakin. Konditoriassa olisi aikamoinen kaaos, kun Ylva tulisi vierailulle. Hän saattaa nimittäin myös hyökkäillä ja varastaa herkkuja muiden lautasilta. Puhumattakaan Ylvan faneista, jotka varmasti täyttäisivät konditorian hetkessä.

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

abl_20221110-1

Millainen mielikuva teidän perheellänne on Kemiönsaaresta?

- Kemiönsaari on meidän mielessä sellainen idyllinen paikka maalla, jossa kaikki tuntee toisensa ja he syövät kex yhdessä. Ylva lomailisi varmaan mielellään siellä, kunhan tarjoilut olisivat kohdillaan ja hän saisi ottaa oman mammansa mukaan. Asumme nyt Sipoossa rivitaloasunnossa, jossa Ylvalla ja hänen kissakaverillaan Tindra Kattelinalla on oma ulkoilutarha takapihalla.

Ylva viihtyy parhaiten ihmisten kanssa ja on erittäin sosiaalinen kissa.

- Kun meille tulee vieraita, Ylva tulee ovelle tervehtimään kaikkia. Ylvalla on ollut muutama fanitapaaminen ja hän tykkää kovasti kaikista ihmisistä. Hän on erikoinen kissa siinä mielessä, että hän koko ajan hakee kontaktia ihmisiin. Hän on mukana kaikessa ja poseeraa myös mielellään kameralla (kexpalkkiota vastaan tietenkin), kertoo Helling.

Ylva paheksuu myös mielellään ja sen hän ilmaisee oivallisesti mulkoilemalla.

Suurin osa Ylvan faneista ovat Facebookin Eläinvideokerhossa, Instagramissa hänellä on noin 1300 seuraajaa. #Ylvapårumpan tuli siitä, kun Ylva oli niin innoissaan ruoasta, hän hyökkäsi ennen kuin mamma sai ruokakupin laitettua lattialle. Mamma opetti Ylvalle, että pitää istua ennen kuin voi syödä. Ylva rupesi sitten istumaan kyykyssä niin, että rumpan oli vielä ilmassa. Piti siis vielä tarkentaa komentoa ”sitt på rumpan”, jotta hän istuisi kunnolla ja rauhoittuisi ennen ruokailua. Joku EVK:sta ehdotti ylvapårumpan Ylvan tagiksi.

Ylvan hauskat, osittain ruotsinkieliset päivitykset ovat ihastuttaneet Facebookissa jo viitisen vuotta.

Kysyin Eläinvideokerhon jäseniltä mikä on Ylvassa parasta?

- Hän on niin duktig!

- Osaan ainoastaan hieman ruotsia, kiitos Ylvan. Kuulun myös Ylva fanklubiin ja minulla on pinssi.

- Ylvan salamannopea taito metsästää lentävä kex!

- Ruotsin kieli, itsestäänselvyydet kuten päbälät ja pallopäinen söpöys.

- Lehtijutun kannalta mielestäni olisi ylvaallisen tärkeää ottaa myös huomioon hänen alter egonsa, joka on vieraillut jo pitkään legendaarisessa Richard Scarryn Touhukkassa maailmassa.

- Lisäksi kissein kaksikielisyys on ollut monelle pakkoruotsista kärsineelle eheyttävä, jopa innostava asia!

- Ei saa unohtaa Ylvan taitoa tehdä pahvilaatikoista pitsiä!

- Hän on niin ilmeikäs ja viisaan oloinen, sekä nuo silmät. Ne on kyllä niin ihanat. Oon rakastunut!

- Mun sydämen sulatti se, kuinka hän on pohjattomasta nälästään huolimatta niin duktig, että on oppinut menemään på rumpan ennen ruokaa.

Ylva2_art

Kysymys sai muutamassa päivässä 654 peukkua tai sydäntä sekä 121 kommenttia. Valitettavasti ne kaikki eivät mahdu tähän. Mutta kokeilkaa onneanne, jos pääsette liittymään Eläinvideokerhoon, jossa jaetaan hauskoja eläinten kuvia ja videoita. Siellä on jo 22,7 tuhatta jäsentä. Tällä hetkellä vain jäsenet voivat löytää ryhmän, mutta joku jäsenistä voinee kutsua sinne mukaan, mikäli uusia jäseniä vielä otetaan.

 

Teksti: Jaana Aartomaa, Kuva: Susanne Helling

abl_prenumerera_6x185web

Tilauslomake

 

Tilaa helposti s-postitse info@abl.sillipilvi.fi
Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram