Norpas festivaali valtaa Taalintehtaan

taikuri_artikel

Ensi viikonlopun Norpas festivaali tarjoaa silmänkääntötemppuja maailman huipulta. Espanjan parhaaksi taikuriksi viime vuonna valittu Pere Rafart sai heinäkuussa Soulissa järjestettävissä Taikuuden maailmanmestaruuskisoissa hopeapokaalin korttitemppujen sarjassa. Pere Rafart esiintyy Norpas festivaaleilla lauantaina Teltassa barcelonalaisen El Teloneron kanssa.

Espanjasta saapuu myös mm. pitkän oopperalaulajauran tehnyt baritoni Jasmin Martorell, jonka laulutekniikan kurssille otetaan ilmoittautumisärjestyksessä kymmenen ensimmäistä.

Slaavilaisia säveliä tuo kuusihenkinen pietarilaisyhtye Otava Yo, joka saapuu Japanin-kiertueeltaan Norpas festivaaleille. Yhtye kutsuu kansanmusiikin innoittamaa rytmistä musiikkiaan ”Russian beatiksi.” Pääosassa ovat erilaiset kielisoittimet ja moniääninen laulu.

Energistä ja juurevaa menoa on siis luvassa Verstaan iltakonsertin päätteeksi perjantaina, kun tunnelmaan on aluksi virittäydytty palkitun kansanmuusikon Maija Kauhasen ja bluesyhtye Faarao Pirttikangas & Tallmudbeachin seurassa.

Lauantaina päivällä nähdään venäläisen sosiaalityöntekijän ja valokuvaajan Dimitry Markovin koskettava kuvaesitys. Illalla Yhdysvaltoja, Eurooppaa ja Venäjää kiertänyt huikea moskovalainen teatteriryhmä BlackSkyWhite tuo ensimmäistä kertaa Suomeen musiikkia ja tanssia sisältävän esityksensä M Means Magritte.

Kansainvälisten taiteilijoiden rinnalla kuullaan kemiönsaarelaisiakin muusikoita. Sunnuntaina Lau Nau säestää kauniin ja vaikuttavan elokuvan Nanook – pakkasen poika, joka on maailman ensimmäinen kerronnallinen dokumenttielokuva. Lauantaina Valimossa esiintyy puolestaan Suomen tuorein rapduo, Hauser Orkester, jossa räppää helsinkiläinen nuori runoilija Lassi Laakso, kun taas musiikista ja laulusta vastaa Kemiönsaaren musiikkiopiston kasvatti Ilmari Turunen.

Viikonlopun aikana on tarjolla runsaasti erilaisia esityksiä, konsertteja, näyttelyitä, kuvaesityksiä, teatteria, sirkusta, taikuutta, elokuvia, tanssia ja ilmaisia taidetyöpajoja. Sunnuntai päättyy ulkoilmatapahtumaan Masuunilla, jossa voi nauttia paellaa, kuulla tarinoita ja laulua, sekä tanssia tangon tahdissa.

Festivaali järjestetään 3.-5.8. Liput tapahtumaan ovat ennakkomyynnissä festivaalin kotisivuilla, sekä Stalls Bar & Food -ravintolassa Taalintehtaalla, sekä Luckanissa Kemiössä.

Lisätiedot: www.norpas.fi