Mörkö pimeysjuhla saapuu Björkbodaan

morko_artikel

Mörkö pimeysjuhla järjestetään viidettä kertaa Kemiönsaarella. Tapahtuma kiertää kunnan kylissä vaihtaen paikkaa vuosittain ja tänä vuonna siis Björkbodassa, Kulturhus Björkbodan alueella. Aiemmin olemme vierailleet kaksi kertaa Taalintehtaalla, kerran Vretassa ja Örössä.

Mörkö juhlii pimeyttä sen sijaan että olisi valofestivaali. Ajatuksena on tuoda yhteistä iloa vuoden pimeimpään aikaan ja ottaa pimeyttä haltuun uskaltautumalla pimeyteen, kohtaamaalla, kurkottamalla ja kulkemalla sitä kohti. Tuntemalla pimeys, nauttimalla siitä. Mörkössä on tälläkin kertaa tarjolla työpajoja, musiikkia, näyttelyitä, installaatioita ja esityksiä.

Tapahtuma jakautuu tänä vuonna kahdelle päivälle. Perjantai-iltapäivä aloitetaan pystyttämällä suuri tiipii. Illan kohokohtana on Café Adelen loihtima neljän ruokalajin “Hämärä Illallinen”, joka nimensä mukaisesti nautitaan hämärässä, tuoksuista, mauista ja äänistä nautiskellen. Illan päättää mystinen musisointi ja “Pimeät Kokeilut” salissa.

(artikkeli jatkuu tapahtumalogon alla)

morko_artikel2

Lauantai on erityisesti tekemisen päivä kun iltapäivällä on tarjolla useita työpajoja: Tule valamaan kynttilöitä tai tekemään naamio kaurapuurosta tai varjo-olentoja. Voit tehdä myös kynttilälyhdyn ja tuunata pimeässä heijastavan vaatteen ompelutyöpajassa. Haamupolku kutsuu urheat taskulamppuseikkailijat lähimetsään. Partiolaisten kanssa grillataan makkaraa ja mutustellaan ulkoruokaa tiipiissä. Varjo-jonglööri hämmästyttää taidoillaan salissa ja tarot-lukija raottaa sinulle elämänpolkusi koukeroita, järjestäjät kertovat.

Mörkö2022 esittelee useita taideteoksia. Viime vuoden Mörkön pimeässä hohtavat meduusat heiluvat tuulessa, Norpas residenssitaiteilija Milja Hakkarainen esittää uuden installaationsa: “Pohjan portit johdattavat Aliseen, jonka pimeys peittää kulkijat alleen. Se on varjojen maa, jossa kaikki on nurinpäin.” Antti Tolvin “Electromagnetsim” valo- ja ääni-installaatio vaivuttaa kokijat taajuuksiinsa galleriassa. Petra Hyvärisen ja Aino Toivettulan kuolemankuvia on esillä Salongissa. Kimitonejdens skola:n oppilaat ovat yhdessä Lisa Roberts:in kanssa tehneet varjonukkeja, joilla itsekin voit luoda oman esityksesi.

Tapahtumapaikkana toimii hiljattain avattu Kulturhus Björkboda, kavereiden kesken KUBU, entinen Björkboda folkskola. Pimeysjuhla levittäytyy talon sisäpihalle, pihalle pystytettävään suureen tiipii-telttaan sekä talon juhlasaliin, aulaan ja työpajaluokkiin. (ABL)

Lisätietoa Kulturhus Björkbodasta täällä: https://kubu.fi/info/

abl_prenumerera_6x185web

Beställningsformulär

 

Beställ enkelt per e-post info@abl.sillipilvi.fi
Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram