Mitä Erikin koivu kertoo säästä?

25.1.2019 - Michael Nurmi

erik-sjoblomIMG_0334

Erik Sjöblom on luottanut koivuunsa aina teinistä saakka.

Säistähän me mielelläämme keskustelemme ja ilmat ovat klassinen aihe, kun ihmiset avaavat keskustelun. Taalintehtaallahan säiden ennustaja Erik Sjöblom on vuosia ennustanut tulevien kuukausien säitä.

- Pihallani, puuliiterin takana kasvaa hyvin vanha koivu. Seuraan sitä aina keväällä. Katson hiirenkorvia, lehtiä ja kukintoja. Lisäksi seuraan meriveden korkeutta, Sjöblom kertoo.

Hän pitää sään ennustamista harrasteena, josta hän on ollut kiinnostunut 14-vuotiaasta saakka. Viime kesän poikkeuksellinen kuumuus noudatti aika hyvin hänen ennusteensa.

- Saahan sää poiketa jonkun verran ennusteesta. Näinhän on meteorologienkin ennusteiden laita!

Sjöblom julkaisee ennusteensa kaksi kertaa vuodessa Stigs Kontor och Foto -liikkeen puhtaaksikirjoittamana. Näin aina vuodesta 2003. Tältä seuraavan kuuden kuukauden ennuste näyttää:

 

Tammikuu

Uusi vuosi tuo tullessaan hyvin vaihtelevia säitä. Hyvin kylmää, tuulista ja voimakasta lumisadetta. Etelästä saapuu lämmintä ilmaa ja sää lämpenee. Voimme jopa kirjata plusasteita.

Helmikuu

Kuukauden alussa paljon lunta ja vesisadetta. Sen jälkeen korkeapaine, joka tuo tullessaan vakaampaa säätä. Joitakin hyvin kylmiä päiviä, voimakasta pohjoistuulta.

Maaliskuu

Hienoja aurinkoisia päiviä. Kuukauden keskivaiheilla matalapaine ja etelämyrsky. Vain muutamia miinusasteita, paljon sadetta ja räntää.

Huhtikuu

Kuukauden alussa tosi paha ilma: myrskyä, sadetta ja sumua. Kuukauden lopussa aurinkoa: hienoja aurinkoisia päiviä.

Toukokuu

Kaunis ilma jatkuu. Kevät tulee, mutta yöt ovat melko kylmiä. Toukokuun 20. päivän tienoilla hyvin lämmintä. Lämpö jatkuu kuukauden loppuun saakka.

Kesäkuu

Kaunis ilma jatkuu juhannuksen yli. Sen jälkeen kova ukkosmyrsky ja paljon sadetta. Kuukauden loppupuolella hyvin kaunista ilmaa. Hauskaa kesää!

 

Teksti: Emilia Örnmark

Käänös: IS

Kuva: Ilmoituslehden arkisto/Linn-Sophie Bodö

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram