Migrin aikomus karkottaa Bijoy kuohuttaa Kemiönsaarella

8.6.2018 - Michael Nurmi

Bijoy_artikel

Maahanmuuttovirasto aikoo karkottaa Kemiönsaarella perheineen asuvan Bijoyn Bangladeshiin, jossa hänellä ei ole sukulaisia, eikä ystäviä. Hänen oma isänsä tapettiin aikoinaan siellä. Bijou on 22-vuotias, käy lukiota ja on nyt kesätöissä. Hänen äidinkielensä on ruotsi.

Tapaus on järkyttänyt kemiönsaarelaisia ja nyt maahanmuuttoviraston päätökseen yritetään vaikuttaa adressilla, jotta karkotus saadaan keskeytettyä. Jos haluaa allekirjoittaa adressin, löytyy nimenkeräyslistoja ympäri Kemiönsaarta lukuisista eri paikoista. Esimerkiksi Kemiössä Villa Landesta ja Classic Guld-Kulta -myymälästä, Taalintehtaalla K-Market Kompiksesta, Dragsfjärdissä Road Cafe Yttiksestä ja Pangetista ja Västanfjärdissä Knalliksesta, sekä lisäksi myös Kasnäsista. Kannattaa kysyä listaa käydessään eri paikoissa. Adressin voi allekirjoittaa myös sähköisesti osoitteessa www.adressit.com. Se löytyy hakusanalla Stoppa utvisningen av Bijoy! Ensi maanantaina Bijoylla ja avustajallaan on tapaaminen migrin kanssa. Nimilistat on tarkoitus ottaa sinne mukaan ja luovuttaa siellä.

Myymälänhoitaja Catrine Kudinoff Classic Guld-Kulta -yrityksestä Kemiöstä kertoo nimenkeräyslistan saapuneen myymälään eilen.

Allekirjoitin sen itse ensimmäisenä. En voi vain tajuta, että miksi näin menetellään. Bijoylla on perhe täällä, hän opiskelee ja puhuu ruotsia. Hän ei tunne ketään Bangladeshista. Kuinka turvatonta hänellä siellä olisi. Ketä tällainen hyödyttää?

Allekirjoituksia on onneksi tullut mukavasti. Kaikki ovat olleet sitä mieltä, että tämä on ehdottomasti sellainen asia, jota täytyy tukea. Moni on kertonut myös allekirjoittaneensa adressin netissä.

 

Text & Foto: Kati Lönnqvist/JL

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram