Meripelastajat yhteistyössä partiolaisten kanssa

sjoraddarna_mona1_artikel

Kemiönsaaren Meripelastajat ja Taalintehtaan Meripartiolaiset käynnistävät yhteistyön. Meripelastajat ovat hankkineet koultusveneen, Bella 700, jossa 36 hevosvoiman moottori. Siihen tulee vielä tutka ja muuta teknistä varustusta minkä jälkeen sillä päästään kouluttamaan nuoria. Calle Storm kertoo hankkeen saaneen sponsoreita jopa polttoaineen ja pelastusliivien ostamiseen. Ajatuksena on opettaa nuoret navigoimaan ja kuljettamaan venettä sekä laiturista lähtemistä ja siihen palaamista. Kipparina toimii Jani Leppänen.

Koska meripelastajilla ei ole nuoriso-osastoa, on päätetty tukea paikallisia yhdistyksiä, joilla on nuorisotoimintaa. Tänä vuonna panostetaan partiolaisiin ja sen jälkeen tarkoituksena on tehdä palokuntanuorten kanssa yhteistyötä.

KOULUTUS ALKAA kesäkuussa ja jatkuu juhannukseen, minkä jälkeen pidetään kesätauko. Elokuussa koulutus alkaa uudestaan. Se järjestetään ensisijaisesti iltaisin ja viikonloppuisin. Teoriaa opetetaan meripelastajien asemalla Taalintehtaalla. Suurin osa koulutuksesta järjestetään veneessä. Koulutusta annetaan kummallakin kielellä; niin ruotsin- kuin suomenkieliset partiolaiset pääsevät osallistumaan. Tarkoituksena on kouluttaa kerralla kolmea nuorta veneessä. Kaksi katsovat merikorttia ja yksi ajaa. Meripartiolaisethan omistavat purjeveneen ja optimistijollia. He ovat iloisia yhteistyöstä ja mahdollisuuksista päästä harjoittelemaan moottoriveneelläkin.

 

Text: Maria Manelius, Käännös Ingrid Sandman

Batdagannons_ABL05052022_1-1

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram