Martins Båthallista tuli Rosala Skärgårdsservice

Jenny-Karlsson-med-familjens-tre-barn

Jenny Karlsson ja perheen kolme lasta.

Kyläseppä Martin Fagerholm perusti vuonna 1982 Martins Båthall -yrityksensä Rosalaan. Hän on tarjonnut veneiden talvisäilytystä, huoltoa ja varustusta. Vuodenvaihteessa hän siirtyi eläkkeelle ja muutti lähemmäs poikaansa ja lapsenlapsia, jotka asuvat Paraisilla. Hän on iloinen, että hänen kiinteistölleen ja yritystoiminnalleen löytyi ostaja ja toiminnan jatkamisesta kiinnostunut lapsiperhe, jossa jo kolmas lapsi tulossa. Hiittisiin ja Rosalaan kaivataan kovasti lapsia jotta koulu voisi jatkaa toimintaansa. Fagerholmkin halusi mieluiten myydä yrityksensä lapsiperheelle.

UUDER YRITTÄJÄT ovat Dan Mickelsson ja Jenny Karlsson. He muuttivat vuoden alussa Västanfjärdistä Rosalaan. Jennyn mukaan he viihtyvät todella hyvin, niin aikuiset kuin lapsetkin. Nyt hän jo pitää kolmen viikon ikäisen poikansa sylissään.

– Meille riittää entistä enemmän aikaa lapsillemme. Ennen illat tuntuivat lyhyiltä, kun päivä kului töissä ja kotona vain illat. Nyt lapset voivat olla mukana meidän työskennellessä. He avustavatkin mielellään.

Jenny ja Dan ovat jo pitkään halunneet ryhtyä yrittäjiksi. Heidän yrityksensä on nimetty ”Rosala Skärgårdsservice Öb”:ksi. He jatkavat Fagerholmin venetoimintaa mutta suorittavat myös kiinteistö- ja mökkihuoltotoimeksintoja.

– Yritykselle on hankittu vene kuljetuksia varten. Sillä voidaan kuljettaa esimerkiksi rakennustarvikkeita tai mönkijöitä saariston kiinteistöille. Rakennamme myös laitureita alueelle, Jenny kertoo.

TOISTAISEKSI uusi yritys ei tuota riittävästi tuloja jotta vanhemmat voisivat luopua kokonaan entisistä töistään. Dan ajaa kuorma-autoa ja oli haastatteluhetkellä ajohommissa. Ajan myötä tarkoituksena kuitenkin on hankkia elanto kokonaan omasta yritystoiminnasta. Ajatuksena on myös tarjota talon yläkerran asunto vuokralle.

– Näin ehkä voimme houkutella lapsiperheen kokeilemaan Rosalassa asumista. Pitkän päällä joku jopa saattaa muuttaa tänne vakituisesti.

Text och foto: Rebecca Börman/IS

Martin-Fagerholm

Martin Fagerholm siirtyi eläkkeelle vuodenvaihteessa.