Många kort har slukats av Nostoautomaten i Dalsbruk

Olof Osterberg
Olof Österberg blev av med sitt bankkort då Nostoautomaten slukade det.

För ett par veckor sedan skulle Olof Österberg ta ut kontanter i Nostoautomaten i Dalsbruk. Då han valt summa och pengarna var på väg att levereras, bad automaten honom att ta ut bankkortet. Österberg försökte få tag i den lilla ända av kortet som stod ut från automaten, men det var mycket svårt att få tag i det och kortet verkade sitta väldigt hårt fast. Så meddelade automaten hastigt att tiden var slut och kortet svaldes. Där stod Österberg utan både kontanter och kort. Då kom han på att han har ju ett bankkort till i plånboken och han upprepade samma procedur med det andra kortet. Då han kom till momentet då automaten åter bad honom att ta ut kortet, återkom samma dilemma. Kortet satt som svärdet i stenen. Tack och lov stod det en kvinna bakom honom, som hastigt ryckte in och lyckades få tag i ändan av kortet och dra ut det, innan också det skulle ha åkt in i automatens mage. Även hon var av den åsikten att det suttit mycket hårt fast och att det var svårt att få ut.

Nostoautomaten är placerad på väggen bredvid ingången till Sale-affären. Efter en snabb förfrågan i affären bekräftade kassabiträdet att det tyvärr nog är flera personer som kommit in i affären och berättat liknande historier om hur deras kort slukats av automaten. Affären har dock inget att göra med Nostoautomaten. I diskussioner på olika Facebook-sidor skriver flera personer om att de haft problem med att få ut sina bankkort ur automaten i Dalsbruk. Någon lär till och med ha med sig en liten tång med för att få tag i kortet vid kontantuttag. För Österberg gällde det att beställa ett nytt bankkort från sin bank, i stället för kortet som automaten slukade.

TEXT & FOTO: MARIA MANELIUS

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram