Maanlaajuinen tapahtuma mukaan Taalintehtaan Muinaistulien yöhön

Forneldarnas natt i Dalsbruk

Aloitteenottajia. Edustajat molemmista yhdistyksistä, Vas. Annica Lindroos, Sylle Fagerström, Lotta Kare ja Päivikki Lindroos toivovat menestyvää tapahtumaa.

Taalintehtaan kyläyhdistys tulee tänäkin vuonna järjestämään Muinaistulien yön Taalintehtaan Tallimäentiellä. Uutta tälle vuodelle on yhteistyö Långö-Apelholm-seuran kanssa, joka näkyy ”Syödään yhdessä”-konseptilla. Illallinen käynnistää illan elokuun 26 päivänä.

– Långö-Apelholm-seura otti meihin yhteyttä ja keskustelimme aiheesta. Lähdimme mukaan, koska se oli mielestämme hyvää idea, Taalintehtaan kyläyhdistyksen Sylle Fagerström sanoo.

”Syömme yhdessä” on maanlaajuinen tapahtuma, joka järjestetään Suomi-100 muistoksi. Ajatus on saada niin monta kuin mahdollista syömään yhdessä pitkän pöydän ääreen. Tapahtuman virallinen ajankohta sattui olemaan 25.-27.8, eli samana viikonloppuna, kun maan eteläosissa juhlistetaan Muinaistulien yötä.

– Sain tietää tapahtumasta, kun näin kuvia samankaltaisesta tapahtumasta Helsingin Esplanadilta. Mietiskelin silloin että tämmöinen tapahtuma voisi toimia myös Kemiönsaarella, joten otin yhteyttä Taalintehtaan kyläyhdistykseen. Sen jälkeen asiat on mennyt hyvin eteenpäin, Långö-Apelholm-seuran varapuheenjohtaja Lotta Kare toteaa.

– Moni suomalainen, joka sillä viikonloppuna on ulkomailla, järjestää myös siellä ”Syödään yhdessä-illallisen” muiden paikalla olevien suomalaisten kanssa. Addis Abeba, Kuala Lumpur ja Washington on mm. kaupunkeja joissa tällaiset illalliset myös pidetään, hän jatkaa.

Långö-Apelholmenin yhdistys, joka on tapahtuman aloitteentekijä, on saaristossa vuonna 2011 perustettu asukasyhdistys. Perustamisen jälkeen yhdistys on tehnyt matkoja saaristossa. Viime vuonna he tekivät mm. matkan Öröseen.

– Nyt kun olemme toimineet saaristossa, halusimme mukaan myös mantereelle. Kiva että yhteistyö Taalintehtaan kyläyhdistyksen kanssa on aloitettu. Toivottavasti moni löytää tiensä tapahtumaan, Långö-Apelholm-seuran puheenjohtaja Päivikki Lindroos sanoo.

– Paikkoja illalliselle on kaikille. Miksei lyötäisiin ennätystä pitämällä tapahtuman pisintä pöytää. Menussa on luvassa Portsiden lohikeittoa, joka maksaa 7€, Taalintehtaan kyläyhdistyksen Annica Lindroos lisää.

Muinaistulien yö, jatkuu illallisen jälkeen perinteisesti tanssilla Finemangin tahtiin. Myöhemmin illalla on luvassa Muinaistulen sytyttäminen ennen kun Suomi-100 ilotulitus päättää illan.

– Tämä on tapahtuma, jota ei kannattaa jättää väliin. Toivottavasti sää on myös meidän puolella, seurojen edustajat toteavat.

Paikat ”Syödään yhdessä” tapahtumaan on pakko varata. Varaaminen suoritetaan soittamalla tai lähettämällä sähköpostin Annica Lindrookselle 040 565 4431, annicalin14@gmail.com tai Lotta Karelle 040 828 1910, lotta.karelux-felix.com.