Lähiruoan pienoismessut 11.4

rekoprodukter_mn

Dalsbruks skolassa viikon päästä järjestettäviin lähiruoan pienoismessuille on jo ilmoittautunut 15 tuottajaa ja muita lähiruoan toimijoita. Järjestäjinä toimivat KulTa -projektin vetäjät Stella Törnroth ja Jonas Bergström toivovat, että halukkaat ilmoittautuisivat mahdollisimman pian. Ilmoittautumisen takaraja on huomenna.

Messujen erikoisuutena on, että tarkoituksena on yhdistää media ja näytteilleasettajat jotta ala saisi näkyvyyttä. Tietenkin messuille toivotetaan tervetulleiksi kaikki, joita asia kiinnostaa.

- Kaikki ovat sydämellisesti tervetulleita. Toivomme, että esimerkiksi catering- ja ravintolayrittäjät ottaisivat tilaisuudesta vaarin ja saapuisivat katsomaan, mitä raaka-aineita saarelta on saatavissa, Bergström sanoo.

LISÄKSI messuilla järjestetään lähiruokasafari koulun seitsemännen luokan oppilaille. Luokka kerää aamupäivän aikana raaka-aineita Vestlaxin Mellangårdista, Kullaksen tilalta, Rosendalenista sekä Söderlångvikin omenatarhoista ja Björknäsista.

- Safarilta saaduista raaka-aineista oppilaat valmistavat yhdessä 4H:n kanssa messuilla tarjottavia, aitoja, supermaukkaita tapaksia. Muitakin maistiaisia on tarjolla, Törnroth kertoo.

Jos haluaa täyttää kassinsa lähiruoalla voi tehdä Reko-tilauksensa messupäiväksi. Tuottet toimitetaan asiakkaille koulun pihalla messujen aikana.

ALUEELLISEN KulTa-projektin johtaja Johanna Mattila Turun yliopiston Brahea-centeristä on paikalla kertomassa projektista yhdessä Törnrothin ja Bergströmin kanssa. KulTa suuntautuu elintarvikealalle ja keskiössä on kuluttaja.

Bergström selittää, että lähiruokatoimijan, kuten esimerkiksi ravintoloitsijan,  ei tarvitse tarjota sataprosenttista lähiruokaa.

- Asia ei ole noin mustavalkoinen. Ajatuksena on, että paikallisia raaka-aineita käytetään niin paljon kuin on järkevää.

MINIMESSUT järjestetään Dalsbruks skolan ruokasalissa torstaina 11.4. klo 16-19.

 

Text: Sam Cygnel foto: Stella Törnroth översättning: Ingrid Sandman

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram