Kun koko Suomi leipoo, Riitta on paras

1.2.2019 - Michael Nurmi

rittu

Kyllähän sinä sen aavistit? Että Riitta Wuorio-Bäck voittaa MTV3:en Koko Suomi leipoo -kilpailun. Näinhän kävikin. Finaali lähetettiin maanantai-iltana, mutta sen näki netistä ja edellisenä yönä.

Kun uutinen tuli julki, monet halusivat onnitella voittajaa eri tavoin: kukkia, shampanjaa, lahjoja ja tekstiviestejä saapui tulvimalla. Monet ovat seuranneet jokaista ohjelmaa. Ilmoituslehden Facebooksivullakin asia huomioitiin ja keräsi yli 500 tykkäystä.

Ohjelma koostui kymmenestä osiosta. Siihen osallistui alussa kaksitoista leipojaa. Yksi kerrallaan heitä karsittiin kunnes ei ollut kuin kolme jäljellä. Finaalin ensimmäinen tehtävä oli valmistaa kalakukko, toinen leipoa kolmessa tunnissa oma paraatikakku, kuten dripcake, teemana puutarha. Wuorio-Bäckin kakun raaka-aineille on kaikilla oma merkityksensä (ks artikkelin ohella olevaa ruutua!), mitä ei finaaliohjelman puitteissa kerrottu.

VOITTO oli varmistunut jo vuoden 2017 elokuussa, kun ohjelma nauhoitettiin. Salaisuuden pitäminen niin kauan ei ollut kivaa.

- Olinhan itse niin onnellinen, mutta sitä en voinut osoittaa kuin omalle perheelleni.

Kilpailun aikana hän oppi paljon, esimerkiksi kilpailuosioihin sisältyvää teknistä osaamista.

- Kilpailu on antanut minulle itseluotamusta. Se osoittaa, että pystyn tähän. Olen myös saanut paljon uusia ystäviä, jotka harrastavat leipomista. En ikinä unohda tuota kesää. Se oli sekä jännittävä että pelottava.

OMAN KAHVILAN avaaminen tiesi Wuorio-Bäckin unelmien täyttymistä. Kahvilan nimi on Cake my Way ja se toimii Kemiön Villa Landessa. Ensialkuun asiakkaita on ollut enemmän, mitä hän uskalsi toivoa ja tiskit ovat tyhjentyneet joka päivä.

- Eilen aloin tarjota kevyttä lounastakin. Tänään ruoka loppui tunnisssa, hän sanoi tiistaina.

 

Näin paraatikakun raaka-aineet liittyvät häneen omaan puutarhaansa:

Voikukkamarmelaadi:

Puutarhani kesän ensimmäinen kukka

Sitruuna: 

Sitruunaperhoset kuuluvat puutarhaani

Unikonsiemenet: 

Muurahaiset. Keskellä minun puutarhaa on muurahaiskeko josta en luovu, koska muurahaiset kuulemma pitää kärmeet loitolla.

Raparperihillo: 

4 vuoden odotuksen jälkeen oma raparperi antaa satoa.

Vihreä voikreemi:

Toivon että nurmikko pysyy vihreänä eikä kuivu.

Suklaa-/kahvikastike:

Kesäaamun kahvihetki puutarhassa.

Sokerilastu: 

Käsäsade. Ilman sitä kaikki puutarhassa kuivuu.

Ruusut:

Minun ensimmäinen ruusupensas jonka istutin puutarhaani muistoksi Koko Suomi leipoo-matkasta. Ruusun terälehdet tulen tulevaisuudessa käyttämään kakkujen koristelussa toivon mukaan omassa pienessä kahvilassa Kemiön keskustassa.

Kuivatut ruusun terälehdet: 

Nauti ruususta vuoden ympäri.

 

Text: EMILIA ÖRNMARK KÄÄNNÖS: INGRID SANDMAN foto: privat/kuva: yksityinen

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram