Keskiaika ja saaristo kohtaavat September Openissa

abl_webb

Ainutlaatuinen ilmapiiri houkuttelee tuhansia Turusta ja muista lähitienoon kaupungeista ilmaistapahtuma September Openiin Taalintehtaalle 8. syyskuuta. Turnajaiset on kiistatta suurin vetonaula, mutta paljon muutakin koettavaa löytyy muun muassa keskiaika- ja sadonkorjuumarkkinoilta ja September Exposta. Tänä vuonna vanhaa ruukkikylää ja sen saaristomaisemia pääsee ihailemaan ilmasta, mereltä ja maantieltä.

Taistelukentällä tuli leiskuu ja tanner tärisee kun Rohan Tallien ritarit kiihdyttävät hevosiaan toisiaan kohti. Keskiaikaan erikoistuneen hevostallin uusi 50 minuutin pituinen ohjelma sisältää aitoa kilpailua ja paljon dramatiikkaa. Historiasta kiinnostuneelle esitys antaa toden tuntuisen kuvan Juhana III aikaisista turnajaisista haarniskoineen ja aseineen. Rekvisiitta, tuoksut ja äänet luovat aivan omanlaisensa tunnelman.

– On kuin siirtyisi 400 vuotta ajassa taaksepäin, September Openin koordinaattori ja Kemiönsaaren matkailupäällikkö Benjamin Donner tuumii.

Taistelukentällä esiintyy ritarien lisäksi 1600-luvun musketöörejä. Markkinayleisön joukossa kiertää musikantteja ja narreja. Nuorimmat kävijät saavat muun muassa kokeilla jousiammuntaa ja pehmomiekkailua. Donnerin mukaan tapahtumassa riittää puuhaa koko päiväksi.

Markkinoiden lisäksi kannattaa käydä September Expossa. Paikalliset yritykset esittelevät tuotteitaan ja palveluitaan, ja lapsille löytyy esimerkiksi minitivoli, keppihevostyöpaja ja poniratsastusta. Torilla, Expon läheisyydessä, on toripäivä ja huutokaupat.

Helikopterilla pääsee yläilmoihin D-Marinin pihalta, taksivene Alva ajaa opastettuja kierroksia Taalintehtaan edustalla ja perinnepurjelaiva Eugenia tekee yleisöpurjehduksia. Jani Launokorven veteraanibussilla voi lähteä opastetulle kierrokselle Taalintehtaan kylälle.

September Openin kävijämäärä on noin 5 000. Yli 80 myyjää osallistuu markkinoille. Jotkut paikallisista ravintoloista ja kahviloista järjestävät iltaohjelmaa markkinoiden suljettua. Tapahtuma on auki 10-12 lauantaina 8.9.

Lue myös Ilmoituslehden SEPTEMBER OPEN TAPAHTUMALEHTI

Tapahtuman kotisivu: www.septemberopen.fi

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram