Kemiönsaaren Venekeskus järjestää koeajotapahtuman perjantaina ja lauantaina

Kalkholmen_artikel

Kalkholmen ja uusi Terrassn-ravintola oli kesällä suosittu kohde.

Kemiönsaaren Venekeskus järjestää syysloman aikaan koeajotapahtuman Kalkholmen Marinassa. Tapahtuma järjestetään 16.10. kello 12-18 ja 17.10. kello 10-14. Samalla voi tutustua Marinan palveluihin.   

– Tapahtuma on kaikille avoin ja ravintola Terassn on auki. Koeajolla ei ole pakko käydä vaan voi tulla myös tutustumaan paikkoihin, Kemiönsaaren Venekeskuksen markkinoija Freja Rudels kertoo.

Rudelsin mukaan kiitettävän moni paikallisista onkin jo käynyt tutustumassa alueeseen. Koeajot toimivat drop in -periaatteella. Myyjät ovat paikalla molempina päivinä ja tapahtuman aikana ehtii koeajamaan useampaakin venettä. 

– Kannattaa varautua syysäähän, Rudels ohjeistaa vaatetuksesta.

Veneiden vertailu on helppoa, koeajettavissa on kahdeksan venettä kolmesta eri kokoluokasta. Busterin, Yamarinin ja Yamarin Crossin mallistosta on valittu uusimmat veneet. Busterin mallistosta syksyn uutuus 2021 Buster X on ensimmäistä kertaa esillä. Rudels pitää koeajoa parhaana tapana tutustua veneeseen ja veneilyyn sekä Kalkholmen Marinan koeajokeskusta selvänä etuna moniin muihin veneliikkeisiin. 

– Myös ensikertalaiset ovat tervetulleita. Koeajoilla on aina meidän henkilökunta mukana, joten aikaisempaa kokemusta veneilystä ei tarvita. Yamarin 60 DayCruiser esimerkiksi on hyvä aloittelijoiden retkivene, Rudels vinkkaa.

Huolellinen veneeseen tutustuminen ja sen koeajaminen varmistaa onnistuneen päätöksen. Rudelsin mukaan kannattaakin kokeilla eri kokoluokan veneitä, jolloin oma tarve tule parhaiten esille.

– Tämä on hyvä tilaisuus tulla kokeilemaan veneitä syksyisessä kelissä, esimerkiksi eri tuulilasiratkaisuja pääsee kokeilemaan merellä. 

KALKHOLMEN MARINAN ensimmäinen kesä on takana ja satama on ollut todella suosittu. 

– Ollaan myyty veneitä ja sesonkipaikat ovat olleet täynnä, joten vastaanotto on ollut todella hyvä. Ensi kaudeksi pitää tehdä lisää venepaikkoja. 

Venekauppa on Rudelsin mukaan muuttunut viime vuosina. Nykyään veneilijät arvostavat palvelua ja harrastamisen helppoutta, sen vuoksi syksy on hyvä aika järjestää koeajotapahtuma.

– Syksy tuntuu hassulta mutta tosiasiassa ensikesän venekiintiöt tilataan nyt. 

Tekemällä päätöksen syksyllä, asiakas voi varmistaa, että saa juuri sellaisen veneen kuin haluaa myös varusteiden osalta. Keväällä osa veneistä on jo perusvarusteltu, joten varusteiden suhteen voi joutua tekemään kompromisseja. 

– Veneen hankkiminen nyt on fiksua, sen saa veteen heti keväällä. Mahdollisen vaihtoveneen talvisäilytyksestä me tietenkin huolehdimme. 

Kemiönsaaren Venekeskuksella on talvisäilytyksessä toista sataa venettä. Se on osa palvelua, jolla veneilystä pyritään tekemään mahdollisimman helppoa.

Teksti: Jerker Jokiniemi, Översättning: Ingrid Sandman 

040920-Buster-X-ja-Lx-printti-145-(1)

Buster X on syksyn uutuus. Uutuus on koeajettavissa Kalkholmen Marinassa 16. ja 17.10.