Kallonen tror på ett starkt Finland till Lacrosse EM

4.7.2017 - Michael Nurmi

ReneKallonen

René Kallonen i klubblaget Turku Titans dressen.

De Europeiska Mästerskapen i Box Lacrosse avgörs i Åbo 8-15.7. Med i den dryga 20 manna finska truppen till mästerskapet är också Kimitoöbon René Kallonen. Efter att ha fått in foten i landslaget och debuterat i Field Lacrosse EM, som spelades under förra sommaren, har Kallonen hållit fast i platsen i landslagstruppen.

- Det arrangerades under vintern ett par tryout läger innan vi var på ett slutligt landslagsläger i Prag under våren. Mitt namn fanns kvar i truppen hela tiden och nu även till EM-spelen, vilket känns kul, säger Kallonen.

Inför stundande hemma EM är Kallonen aningen nervös, då pressen ligger på värdnationen. Kimitoöbon tror ändå att laget har alla chanser att gå långt om spelet fungerar.

- Vi har en tuff grupp, men målet är satt att gå så långt som möjligt, konstaterar Kallonen.

Några individuella målsättningar har han inte satt utan vill i landslagströjan kämpa och njuta av varje minut på spelplanen.

- Jag vill spela bra och hjälpa laget till framgång. Läget ser bra ut, jag är i form, så det skall bli kul att se hur långt det räcker, säger Kallonen.

Finland kör igång EM-spelen i Gatorade Center på lördag klockan 20 mot Tjeckien.

Europeiska Mästerskapen i Box Lacrosse i Åbo

Finlands matcher i gruppspelen:

8.7 20.00Finland – Tjeckien    Gatorade Center

9.7 17.00Tyskland – Finland   Gatorade Center

10.7 20.00England – Finland    Gatorade Center

Mästerskapens hemsida: http://www.eblc2017.com

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram