Islanders MCC järjesti ajoharjoittelua

Raisa Sjöholm hidasajo
Moottoripyöräilijä on aina altavastaaja liikenteessä, sen vuoksi turvallisuuteen kannattaa panostaa. Raisa Sjöholm suorittaa pujotteluradan helposti, hitaan ajokin menee mallikkaasta. – Nyt on hyvä aloittaa kausi, Sjöholm toteaa onnistuneen suorituksen jälkeen.

Islanders MCC järjesti mopoille ja moottoripyörille ajoharjoittelutapahtuman Kemiössä. Pujottelu sujuu monelta helposti, mutta hidas ajo on hankalampaa. – Motoristin tärkeimpiä ominaisuuksia liikenteessä, on että pystyy ajamaan hiljaa, Jouni Jokiniemi kertoo.

Ruuhkassa ajaminen ja esimerkiksi hitaiden käännösten tekeminen on moottoripyörällä yllättävän vaikeaa. Jokiniemen mukaan molemmat taidot ovat tärkeitä. – Pujottelun kun oppii, niin pystyy helposti väistämään esimerkiksi kuoppia tiessä, Jokiniemi jatkaa.

Talven jälkeen monella on ajotaidot muutenkin ruosteessa. Kerholaiset pitävät ajoharjoittelua tärkeänä, etenkin keväisin. – On kyllä talven jäljiltä niin ruosteessa, että ihan kun ajaisi ensimmäistä kertaa moottoripyörällä, seuran presidentti Henrik Pietikäinen kertoo.

Iso moottoripyörä ei ole kevyt käsitellä, painoa on yli 250 kiloa. Ennakoiva ajo onkin tärkeintä, silloin ehtii reagoimaan rauhassa, etenkin pitkittäiset paikkaukset tai railot tiessä ovat haastavia moottoripyörällä ajaessa.
– Ne saattavat heilauttaa pyörää paljonkin, Jokiniemi vahvistaa.

Islanders MCC:n kesä on kiireinen. Virallisia kauden avajaisia vietetään 18. toukokuuta ja 24. toukokuuta lähdetään moottoripyörillä Viron puolelle.
– Tarkoitus on ajella ainakin Pärnuun ja Tartoon, Pietikäinen kertoo.

Matka kestää perjantaista maanantaihin. Heinäkuussa kerhon kesäreissu suuntautuu Kalajoelle.
– Tarkoitus on samalla ajella tutustumaan paikallisiin kerhoihin, Raisa Sjöholm kertoo suunnitelmista.

Joka kuukauden viimeinen torstai kerholla on avoimet ovet Björkboda Motor-chillin muodossa.
– Siihen on osallistunut parhaimmillaan toista sataa pyörää ja autojakin paikalla on ollut nelisenkymmentä, Jokiniemi kertoo.

Islanders MCC suosio pysyy, jäsenmäärä pysyy tasaisena, jonkin verran vaihtuvuutta on.
– Joku muuttaa pois ja joku toinen aloittaa harrastuksen, Pietikänen summaa.

Nuoria ollaan yritetty saada mukaan toimintaan.
– Koitettiin saada yhteistyötä muun muassa nuoriso-ohjaajien kanssa, mutta nuorten saaminen mukaan tuntuu olevan vaikeaa, kerholaiset harmittelevat.

Raisa Sjöholmin mukaan muutamia nuoria on onneksi saatu jäseniksi. Kesä lisää kiinnostusta moottoripyöräilyyn ja Pietikäinen toivottaakin kaikki tervetulleiksi kerholle.

TEKSTI & KUVA: Jerker Jokiniemi

Erkki Koski ajoharjoitteluradalla
Erkki Koski ajoharjoitteluradalla.
Raisa Sjöholm pujotteluradalla
Raisa Sjöholm pujoitteluradalla.
Islanders Mcc Kimitoön
Islanders MCC järjesti ajoharjoittelu tapahtuman.
Hennin Harley Davidson
Tämän upean Harley Davidsonin omistaa Henrik Pietikäinen.
Jokiniemi, Holtegaard, Koski, Pietikäinen, Sjöholm
Jouni Jokiniemi kertoo, kuinka tärkeää on ajoharjoitella ennen ajokauden alkua.
Raisa Sjöholm
Pienen harjoittelun jälkeen Raisa Sjöholm suoriutuu hidasajosta helposti.
Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram