FC Boda vann över seriejumbon JyTy

20.5.2017 - Michael Nurmi

artikelbild_IMG_7530

FC Boda möter i dag seriejumbon JyTy på hemmaplan i Björkboda. Matchstart var det 15.00.

Gästande JyTy skapar små oroväckande lägen i Bodaboxen under matchens inledande tio minuter, Eraldi Gjondedaj och Bodaförsvaret lyckas dock hålla bollen borta från hemmamålet.

Bodas första läge uppenbarar sig för Djibril Lakh vid 15 minuter. Halvvolleyn från 20 meter går dock över JyTy-målet. Endast minuter efter kommer en JyTy-spets halvt fri, men Gjondedaj räddar skottet.

Boda lyckas genom två hörnor några minuter senare, röra om i JyTys försvar, men utan framgång.

Resten av halvleken förlöper med endast några halvdana målchanser och målen väntar på sig i Björkboda då lagen går till halvtidsvila vid ställningen 0-0.

I början av andra halvleken är Simon Andersson påväg att skapa spader i Bodashortsen, då han efter en blunder lägger bollen i famnen på JyTy spelaren, vars skott dock går förbi Bodaburen.

Några minuter senare får Boda en hörna. Bollen skarvas vidare av Sven Ivars och Ryan Eftekharshenas fortsätter bollen in i JyTy-målet, 1-0 till Boda.

Timmen spelad då Boda får frispark från dryga 20 meter. Fredrik Börman stegar fram och lägger iväg bollen. JyTys burväktare lämnar retur som Andersson är först på, men målvakten räddar även vänsterbackens försök.

JyTy skapar efter knappa 70 minuter ett vasst läge efter en genomborrare. Skottet går tätt bredvid Bodaburen.

75 minuter på klockan, då Boda slipper och utnyttja JyTy:s höjda försvarslinje. Jimmy Röblom kommer i sitt esse då han får bollen just över mittlinjen och med fart utmanar JyTy backarna. En petning ut mot inbytte Lucas Johansson, leder till en löpduell mellan Bodaspelaren och målvakten. Bollen hinner dock stötas ut via den senare till hörna.

Klockan tickar in mots 80 minuter då Jytys Joona Forsström, tar ett direkt rött kort efter en eftersläng och ställer till problem för de rosakläddas kvitteringsförsök.

Boda lyckas hålla ut de sista minuterna och kniper fulla tre poäng från hemmamatchen. Slutresultaten skrivs 1-0.

Matchens enda målskytt Ryan Eftekharshenas är nöjd över de tre viktiga poängen.

– Tuff match. Vi visste på förhand att JyTy spelar hårt. Tur att vi lyckades hålla ut hela matchen och plocka hem tre viktiga poäng.

Vinstmålet förklarar han på följande sätt.

– Fredde (Börman) gav en bra hörna, som skarvades vidare jag råkade bara vara på rätt plats vid rätt tillfälle.