Värikäs lastennäytelmä Taalintehtaalla

Snövit & Drottning ond styvmor
Bruksteaternin lasten ja nuorten ryhmä.

Bruksteaternin lasten ja nuorten ryhmä viettää 20-vuotisjuhliaan esittämällä saman näytelmän, joka oli sen ensimmäinen tuotanto, eli kirjailija Astrid Lindgrenin dramatisointi maailmankuulusta Lumikki –sadusta. Perjantain ensi-illan myötä tämän vuoden kahdeksastatoista innokkaasta muodostuva näyttelijätiimi tarjoaa kokoillan esityksen täynnä jännitystä, murha-aikeita ja komiikkaa. Katsomon yleisö, niin lapset kuin aikuisetkin, innostui aplodeeraamaan kesken replikoinninkin.

Pääroolit ja muut suuret roolit hoidetaan tuplamiehityksellä. Lumikkina tuuraavat Lina Malm ja Livia Rehn, kummatkin uskottavasti esittäen kilttiä, ilkeän kuningattaren vainoamaa prinsessaa. Kuningatarta esittää Wilhelmina Ek. Lumikkiin rakastuvaa komeaa prinssiä esittävät Alvin Joki ja Isac Johansson. Mutta monet muut näyttelijäryhmän jäsenet esiintyvät useassa roolissa eikä kokonaisuus siitä ollenkaan kärsi.

Tosi hauskaa on, kun tauon jälkeen pääsemme tutustumaan seitsemään kääpiöön. Heidän mökilleenhän Lumikki on pelastautunut jäätyään yksin metsään. Kääpiöt (Erin Lauren, Siiri Jussila, Lina Bruun, Tekla Grönroos, Ida Malm, Arielle Aho, Nomi Bergman) ovat tosi hauskoja heittäessään huulta ja näytellessään niin iloisesti, että yleisö ymmärtää, miten paljon he nauttivat osastaan. Ilmeet, kehonkieli ja laulut paljastavat tämän selvästi.

Ohjauksesta ovat nyt, kuten kaikkina vuosina vastanneet Ulla Väärä ja Hans Ginlund, joka myös on huolehtinut lavastuksesta ja valaistuksesta. Emmi Väärä säestää pianolla lauluja. Vuosia puvustuksesta vastannut Pia Nyman on luonut tosi vaikuttavat puvut aina kuninkaallisten kauniista vaatteista kääpiöiden rääsyihin. Metsän eläimetkin tunnistaa heti.

PERJANTAIN ensi-illan jälkeen lauantai-iltapäivänä tarjottiin entisille lastenteatterissa esiintyneille juhlanäytös. Sitä ennen pidettin pieni juhlatilaisuus. Näyttelyn avulla saattoi sitä ennen herätellä vanhoja muistojaan katsomalla rekvisiittaa, valokuvia ja lehtileikkeitä menneitten vuosien varrelta. Hans Ginlund muistutti hauskassa puheessaan teatterin parissa tapahtuneista asioista. Koskaan ei ole tarvinnut peruuttaa esitystä, vaikka sairastumisia on sattunut. Joku on jopa näytellyt kovassa kuumeessa! 20-vuotisjuhlan kunniaksi skoolattiin Pommacilla ja nautittiin esillelaitettuja herkkuja.

Enää kaksi esitystä jäi tälle kuluvalle viikolle: tiistaina ja torstaina pääsee vielä tutustumaan lastenteatterin Lumikkiin.

TEKSTI & KUVA: Ingrid Sandman

Bruks barnteater Snövit
Lumikki & seitsemän kääpiötä.
Snövit & helonda Drottningen
Lumikki & paha Kuningatar. 
Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram