Domaren avbröt matchen mellan FC Boda och TPK – Matchen kommer att spelas om

[:sv]

Boda-spelarna lär få vänta på slutresultatet. Sven Ivars (längst till vänster) berättar att han inte vet vad som kommer att hända.

Turun Pallokerho besökte på torsdagskvällen Björkboda. Inför mötet var det endast ett poäng som skiljde lagen från varandra i den jämna tabellen, då gästerna från Åbo låg på åttonde plats med 21 poäng och hemmalaget Boda låg på sjätte plats med 22 poäng. TPK hade ändå spelat två matcher mindre än FC Boda. Diskussionerna efter matchen kommer ändå att handla om något helt annat än själva spelet.

Matchen visslades igång klockan 18.50, tio minuter före utsatt avsparkstid, så att den skulle hinna spelas klart före det blev för mörkt. En plan som inte skulle komma att gå i lås. I den 69:e minuten beslöt nämligen huvuddomaren Petri Johansson att avbryta matchen, just på grund av mörkret och att det skulle bli för farligt att spela till slut, även om lagen själva önskade spela vidare. När domaren tog beslutet att avbryta matchen ledde TPK med siffrorna 1-0.

Efter matchen var det oklart vad resultatet av domarens beslut sist och slutligen blir. Thomas Korsström, Boda-spelaren som också är fotbollsdomare, spekulerade kring tre olika möjligheter.

-Slutresultatet kan bli det som stod på tavlan då domaren avbröt matchen, men det finns också en möjlighet att de sista 21 minuterna spelas en annan gång, eller att matchen spelas om från början. Det här är ändå bara mina egna spekulationer, berättar Thomas.

FC Bodas lagledare, Sven Ivars, berättar att det är Västra Finlands fotbollsdistrikt som nu tar beslutet och att han själv inte vet vad som kommer att hända.

Uppdatering 11.9.2017. kl. 14.25: Matchen mellan FC  Boda och TPK spelas om, preliminärt matchdatum är 10.10.2017. kl. 18.30 på Idrottsparkens övre plan i Åbo.

[:]