De godaste munkarna på Frittes första maj

2.5.2019 - Michael Nurmi

fritte_barn_abl_5118

Charlie Uggeldal och Casper Granroth fick varsin gasballong.

I Fritidsgården i Dalsbruk ordnades ett första maj-jippo för 47. året i rad av Dalsbruks sjöscouter. Då fabriken var i gång fick man ballonggasen donerad därifrån, i år är det S-Rauta i Kimito som sponsorerar gasen till ballongerna. Alla barn får en gratis gasballong.

De traditionella munkarna börjar friteras tidigt på morgonen av Gun Hagelberg och Camilla Nurmi, som friterat munkar till jippot under tiotals år redan. Då besökarna börjar komma finns det varma, färska munkar i cafét till försäljning. Tidigare fördes munkar till bäddavdelningen i Dalsbruk, så länge den var verksam. Nu doneras färska munkar till Dahliahemmet.

VARJE ÅR ordnas ett stort lotteri där man kan vinna en stor matkorg. Olika tävlingar ordnas utomhus där man kan tävla i bland annat ringkastning, hopprepshoppning, pilkastning och gissningstävlingar. Spejarscouterna Kevin Salonen och Emil Ekman står och grillar grillkorv till försäljning. Många generationer barn har kommit genom åren för att få en gratis gasballong och färska munkar på Frittes första maj.

Text & bilder: Maria Manelius

fritte_munkar_abl_5115

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram