Boda föll framför ögonen på nye tränaren

11.10.2017 - Jesper Lindblom

Nya vindar- Anton Brotkin tar över tränarrodret i FC Boda.

 

FC Boda avslutade säsongen i division 3 mot TPK i tisdags i Åbo. Matchen var endast tio minuter gammal, när Boda fick en hörna. Bollen nådde Lucas Johansson, som passade bakåt till Ahmed Al-Shekhli som drämde in bollen i nätmaskorna, 1-0 till Boda.

Åbolaget lät dock inte Boda få någon bekväm känsla, då laget genom Joosu Hertsi reducerade matchen endast tre minuter senare.

Då klockan närmade sig halvtimmen, breddade Al-Shekhli bollen på offensiv zon till Jimmy Röblom, som distinkt tryckte sig förbi TPK-backen och serverade bollen mot straffpunkten. En framrusande Sebastian Westerholm missade dock med nöd och näppe bollen. Svidande nog för de rödsvarta är bollen istället i påföljande motattack i nätmaskorna bakom Eraldi Gjondedaj och TPK sätter sig i förarsätet.

Efter målet lägger TPK gasen i botten och tvingar Boda i brygga. Åbolaget lyckas ännu innan halvtid få in två strutar och till halvtid går lagen med ställningen 1-4.

Boda lyckas inte resa sig efter baklängesmålen och då Marno Lastula ännu innan timmen spelad trycker in ett femte mål för TPK är Boda slaget.

Bodas Pontus Lindroos lyckas ännu i den 74 spelminuten snygga till siffrorna en aning, då han efter en hörna från nära håll kan trycka in bollen i nätet .

Matchen slutar även vid ställningen 2-5.

Under dagen kom även nyheten om att Anton Brotkin valts till ny tränare i Boda. John Byman som under två och en halv säsong suttit vid Bodarodret, har beslutat sig för att ge stafettpinnen vidare.

- Det har varit en spännande tid. Med både upp- och nerförsbackar. Jag har med spelarna fått vara med om både avancemang och degradering. Det känns bra att Anton tar över och jag önskar honom och laget lycka till, säger Byman.

Återkomsten i trean slutade med en åttonde plats för Boda. Något som Byman anser man kan vara nöjda med.

- Lagbygget inför säsongen var klart sent. Dessutom led vi under försäsongen av skador, vilket syntes på både matcher och träningar. Skall jag vara helt ärlig så funderade jag nog i de inledande serieomgångarna, om vi alls skulle klara oss i trean, säger Byman.

- Vårsäsongen gick ändå helt bra och vi lyckades bl.a. vinna serievinnaren KaaPo, som gav extra självförtroende i hela laget. Vi lyckades sedan i ett rätt tidigt skede säkra kontraktet i trean. Efter det nådde vi i flera matcher inte upp i 100 % gällande inställning. I trean betyder det förlust. Man kan säga att säsongen varit väldigt varierande, fortsätter han.

Framtidsplaner har Byman inte lagt upp, utan kommer nu att ta ett mellanår från fotbollen, men han utselutar heller ingen återkomst i tränarrollen i framtiden.

- Nu ska jag bara se hur det känns och som supporter komma och ”heja” på Boda. Tränarposten har ibland varit tung men också gett mycket. Jag har uppskattat väldigt mycket hur öns fotbollsentusiaster kommit fram till mig och gett en klapp på axeln, så att säga. En kul period har det helt klart varit, säger Byman.

Brotkin, med några säsonger som spelare i Bodadressen, tar nu över tränarmanteln. Utöver Ekenäsbon, är resten av tränarstaben fortfarande ett frågetecken, vilket även är fallet på spelarfronten.

- Jag har kunnat se mig själv i tränarrollen någon gång i framtiden, men frågan att ta över i Boda kom ändå lite från buskarna. Jag beslöt mig ändå för att nappa på erbjudandet och sätter nu all fokus på tränandet, så som spelare kommer jag antagligen inte synas, säger Brotkin.

Första steget för den färske tränaren är att sätta sig ned med samtliga spelare i truppen och kolla intresset för inkommande säsong. I november kommer Boda igen starta maskineriet för inkommande säsong.

- Jag hoppas på att stommen i laget fortsätter. Sedan fylla på med förstärkningar, spelare som gör skillnad på planen, inte utfyllnadsspelare, säger Brotkin.

- Målet är ju att hållas i trean och utveckla juniorspelarna till att bli etablerade spelare i FC Boda. Nästa sommar vill jag spela ett aggressivt Boda, vilket betyder att vi konditionsmässigt måste vara i form. Men som sagt, allt är ännu väldigt färskt. Sakta men säkert kommer pusselbitarna falla på plats. Jag ser framemot utmaningen och tror det kommer bli bra, avslutar Brotkin.

 

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram