Båtdag

Batdag annons_ABL05052022_1-1

Båtdagen ny begivenhet på ön

Hur föddes idén, Annonsbladets chefredaktör Michael Nurmi? På två år har vi inte p.g.a. coronan kunnat delta i någon riktig båtmässa. Jag diskuterade detta med några företagare i båtbranschen och beslutade att arrangera en lokal begivenhet. Jag ville lyfta fram företag i branschen mera och framför allt göra detta tillsammans. Jag ville också sammanföra de företag som anknyter till båtlivet. Detta är synnerligen viktigt för ön och också med tanke på arbetsplatser.

Här finns ett stort båtkluster, butiker och båtmärken är väl representerade. Båtdagen är framför allt avsedd för företag verksamma på ön och deras underleverantörer. Viktigt är också att kunderna får kännedom om det stora och breda utbudet på ön.

Hur har idén tagits emot? Företagarna har reagerat synnerligen positivt på Båtdagen och jag har rentav fått idéer till att utveckla den vidare. Detta var just vad jag hade hoppats på. Tillsammans är vi starkare. Vi strävar till att tillsammans samla ihop ett heltäckande register över alla som verkar i branschen där det framgår vem som säljer vad och vem som kan uppfylla behoven.

Ett önskemål är ett för branschens aktörer gemensamt seminarium eller en utbildning om aktuella saker, den kommande säsongen eller specialteman. Som arrangör och dynamo kunde exempelvis Annonsbladet fungera.

Vilken nytta har företagen av Båtdagen? Avsikten är att butiker, båtserviceföretag, hamnar, bryggföretag, gästhamnar, butiker och restauranger håller en gemensam Öppet hus -tillställning under vilken kunderna kan besöka företagen. Under Båtdagen kan företagen erbjuda sina tjänster, visa upp nyheter och kampanjera för vilken som helst av sina tjänster. Tillsammans får vi besökare och branschgrupper också längre bortifrån att bekanta sig med Kimitoöns utbud. Företagen får bred synlighet genom gemensam marknadsföring.

Nyttan för företagen i båtbranschen är ett starkt nätverk där man stöder varandra och hjälper varandra vid behov. Kimitoön är geografiskt en optimal plats för företag i branschen.

Båtdagen till ära kan också privata annonsera förmånligt om försäljning eller inköp av båtartiklar.

Text: Jaana Aartomaa, Översättning: Ingrid Sandman

Michael Nurmi IMG_2686

Välkommen till Kimitoöns BåtDag!

Michael Nurmi, 040 550 4548, michael.nurmi@canews.fi

Heidi Sten, 041 313 7654, heidi@annonsbladet.fi

Läs Annonsbladet som utkom 12.5, i tidningen finns många artiklar och
alla deltagande företagens annonser med erbjudanden:
https://www.lehtiluukku.fi/read?pub=310136&share=28675-3f31d186f1c90e20208ff6b528155d82

Vi har öppet hus på BåtDagen

Dalsbruk

Areljé Marinero

BFF Marin, Web-sida

Blägäshop, Web-sida

Speed4Rent Web-sida

BYGGIS, Web-sida, Lokal1

Chill out fishing, Web-sida

DB Marina, Web-sidaLokal1

Dragsfjärds HOBK, Web-sida

Holmbergs four C, Web-sida

Kimitoöns sjöräddare, Web-sida

Midnight Sun Sailing, Web-sida

SEAPOINT, Web-sida

Söljeholmen

Astrum Båt, Web-sida

Dragsfjärd

Merikruunu, Web-sida

Uddis Marin, Web-sida

Kasnäs

Kasnäs Bad, Web-sida

Kasnäs Kompass, Kultaliekki & Lepsu66 TikTok

Kimito

Kimitoöns Båtcenter, Web-Sida, Lokal1

Kimitoöns kommun, Web-sida

Västanfjärd

Eugenia, Web-sida

Waker Boats, Web-sida

kimitoon
kimito
taalintehdas
kasnas
batdagbannerabl3
Share this in: