Ät Ute houkuttelee arjen ylellisyydellä – valikoima valtava

mat

– Kemiönsaaren ravintoloilla riittää kesäisin asiakkaita. Talvisaika on tietenkin hiljasempi. Nyt, kun syksy tuntuu harmaalta, kannattaa lähteä ystävien kanssa kokemaan hieman arjen luksusta hyvän ruoan merkeissä.

Näin Ät Ute -tapahtuman koordinaattori, Jenni Moberg kunnan kehittämisosastolta. Hän on saanut mukaan useimmat saaremme ruokapaikoista, kahviloista ja ruokayrittäjistä. Perusajatuksena on, että tapahtumaan osallistuvat tarjoaisivat jotakin erikoista tavallisen ruokalistansa ohella.

Moberg kertoo, että järjestäjät odottavat paikalle saapuvan ruokailijoita niin saarelta kuin lähiseuduiltakin. Siksi Ät Ute markkinoidaan myös saaren ulkopuolella. Hänen mukaansa yhteinen ponnistus parhaimmillaan suo ravintoloitsijoille pari ylimääräistä huippukausipäivää – sekä ruokailijoille useita mukavia makuelämyksiä.

Paras tapa tutustua ruokalistoihin on tapahtuman seuraaminen netistä.

– Uusimmat tiedot ruokalistoista ja -paikoista löytyvät Visit Kimitoön -facebooktapahtumien joukosta. Kunnan matkailusivusto visitkimitoon.fi tiedottaa myös tapahtumasta, Moberg kertoo.

BED & BREAKFAST Kansakoululla lienee rohkein – ja samalla ajankohtaisin – ruokalista: ruokakauppojen ylijäämistä valmistettua ruokaa.

– Raaka-aineet ovat peräisin paikallisista kaupoista. Keittiössämme uurastavat televisiosta tuttuja kokkeja, ravintolan omistaja ja idean keksinyt Pasi Tamminen kertoo.

Söderlångvikin Café Vivanissa nautitaan ranskalaisia viinejä ranskalaisella illallisella.

– Viinitila Les Chais du Port de la Lunen perustaja, Kemiöstä kotoisin oleva Annica Landais-Haapa, kertoo Bordeauxseudun uudenaikaisista viineistä ja kokemuksistaan Ranskan viinimaailmasta, Söderlångvikin kartanon koordinaattori Susanne Grönroos kertoo.

Sagalundin Café Adèlessa Anu Taivainen tarjoaa miltei yksinomaan saaren raaka-aineista valmistettuja ruokia. Kivenheiton päässä, Wrethallassa, kalansavustamo ja cateringyritys Laxtomten kattaa tavallista hienomman saaristolaispöydän.

KIMITO BREWINGISSÄ vierailijat pääsevät tapaamaan olutpanjija Jonas Sahlbergin. Panimosta voi ostaa olutta. Sahlberg on innoissaan ”Ät Ute” -kampanjasta. Hän toivoo kaikkien alan ihmisten osallistuvan tapahtumaan.

– On tosi hyvää, että tällaista järjestetään. Toivonkin tapahtuman houkuttelevan esille kaikkien yrittäjien kokeiluhalun. Me täällä panimossa suhtaudumme edelleen avoimesti yhteistyöhön, mikäli joku ruoka-artesaani keksii hauskan idean, joka on toteutettavissa. Artesaaniruoan myyminen panimomyymälässä olisi tosi kivaa! Ottakaa yhteyttä! Sahlberg sanoo.

JENNI MOBERG kertoo, että syyslomaviikon aikana, viikolla 42, järjestettävästä Ät Ute -tapahtumasta tulee vuosittainen. Tapahtuma kestää perjantaista sunnuntaihin.

 

Följande företag deltar i ”Ät Ute”

Ät Ute -kampanjaan osallistuvat yritykset

Restaurang Portside,

Stallbacksvägen 8, Dalsbruk/Tallimäentie 8, Taalintehdas

Café Holmbergs Four C,

Hertsbölevägen 1, Dalsbruk/ Hertsbölentie 1, Taalintehdas

Ruukin Sauna,

Parkvägen 2, Dalsbruk/ Puistotie 2, Taalintehdas

Storfinnhova Gård,

Finnhovavägen 163, Björkboda/ Finnhovantie 163, Björkboda

Ravintola Kansakoulu,

Brännbodavägen 71, Brännboda/ Brännbodantie 71, Brännboda

Hostel Panget och Pub Emma,

Pensionatsvägen 6, Dragsfjärd/ Täysihoitolantie 6, Dragsfjärd

Café Vivan,

Amos Andersons väg 2, Dragsfjärd/Amos Andersonint. 2, Dragsfjärd

Café Adèle,

Museivägen 7, Kimito/ Museotie 7, Kemiö

Laxtomten @Wrethalla,

Museivägen 7, Kimito/ Museotie 7, Kemiö

Kimito Brewing,

St Andreasvägen 3, Kimito/ Pyhän Andreaksentie 3, Kemiö

Bycafé Lalla Vinde,

Engelsbyvägen 8, Kimito/ Engelsbyntie 8, Kemiö

 

Text: Sam Cygnel

Share this in: