Annonsbladets video och hur vinna festivalpass till Rockoff

Annonsbladets nya reklamvideo, ”En bättre torsdag”, som släpptes för drygt en vecka sedan, har kommit att bli en av de mest spridda och sedda videor som Annonsbladet hittills publicerat. På måndagen hade den redan nått över 3900 tittare på Facebook.

Den humoristiska reklamfilmen som mediestuderande Roxy Mikkonen gjorde var ett projektarbete från förlaget och spelades in på Sillisatama, där hon utför sin praktik. Idén fick Roxy då hon tidigare tillbringat somrar på Kimitoön, och märkt att torsdagen varit en höjdpunkt för många av Annonsbladets läsare.

– Jag studerar foto och klipp och projektet var egentligen också en del av mina praktikstudier. Jag försöker hela tiden skapa tekniska utmaningar till mig själv. En extra utmaning i den här filmen var att radikalt förkorta manuset till reklamformat. Klippen måste vara korta, men ändå förmedla budskapet inom sekunder, förklarar Roxy.

 

Meningen var att filmen skulle bli så överdriven som möjligt. För att förmedla budskapet behövdes en skådespelare. Sommarredaktören Jesper Lindblom som tidigare skådespelat lockades med i hennes första reklam. Inspelningen i sig själv tog nästan en arbetsdag.

– Utmaningen för mig var främst att få ansiktsuttrycken trovärdiga då bilderna var knappa sekunder. Roxys klara anvisningar om hur jag skulle vara gjorde skådespelandet lättare, säger Jesper

– Då man är van att endast vara framför kameran, var det en ögonöppnare att se hur liten del själva skådespelandet är av hela processen. Det fick mig att uppskatta Roxys och hennes handledare Peter Flinkmans arbete ännu mer. Det var även roligt att jobba med dem! fortsätter han.

 

Fastän filmen är kort har den varit tidskrävande. För att studera och lära sig många nya tekniker, spenderade hon mycket tid på projektet.

– Under efterproduktionen önskade jag ibland att Jesper hade varit skallig. Finslipningen av hans hår tog mycket tid, men det var bara roligt, skrattar Roxy

– Jag är glad att han kunde kasta in sig i ett så fånigt projekt och våga göra något lite annorlunda. Han var lätt att regissera och rolig att jobba med! fortsätter Roxy

Under sommaren kommer hon göra filmprojekt för lokala företag, och anser att hon fått mycket ut av sin första reklamfilm. Alltid lär man sig av sina misstag, och då går allt smidigare nästa gång. Arbetet var värt tiden och har lett till god respons.

– Vi är positivt överraskade hur bra mottagande och spridning den har fått, instämmer båda.

 

VINN ROCKOFF FESTIVALPASS

Tack vare reklamfilmens framgång kommer Annonsbladet att lotta ut två festivalpass till Rockoff festivalen. För att vara med i utlottningen måste man ta en Abl-selfie och publicera den på Instagram eller Facebook med #ablselfie senast den 17.7. Mellan alla som gillat eller kommenterat facebook- & Instagraminläggen lottas även ett festivalpass till Rockoff. Foton kan även skickas per epost till abl@abl-kimito.fi. Annonsbladet förhåller sig rätten till bilderna och att publicera dem. (Facebook eller instagram är inte delaktiaga i tävlingen)

www.facebook.com/annonsbladet/

 

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram